Helyes viselkedés az étkezőasztalnál

Viselkedés az asztalnál

Hogyan reagáljunk bizonyos helyzetekre az ebédlőasztalnál? Ragaszkodjunk a szabályokhoz és legyünk határozottak! A családi étkezések megszervezése és az asztalnál történő viselkedés összehangolása nem könnyű feladat, ha egy türelmetlen kisgyermek is ül a széken. Inkább legyen az étkezés rövidebb, mintsem elinduljon egy zavaró viselkedésforma, ami aztán az evés elmaradásába torkollik!

Nem megfelelő magatartás

Nem kell, hogy végignézzük, amint gyermekünk a földre dobálja az ételt, visít, vagy szándékosan kiborít dolgokat. Amikor ez történik, akkor valószínűleg már végzett az evéssel és sokkal inkább érdekli, hogy magára vonja a figyelmet és feszegesse határainkat. Ilyenkor emeljük ki az etetőszékből és ne is engedjük visszaülni a következő étkezésig. Ebben a korban már el kell kezdenünk a helyes szokások kialakítását!

Ha úgy érezzük, hogy nem evett eleget a csemeténk, ne aggódjunk! Ebben a korban (és később sem) nem fogják magukat éheztetni. Amennyiben mégis aggódunk emiatt, mutassuk meg gyermekünket orvosnak és ellenőriztessük a testsúlyát!

Sütik elfogadása