Válassz módszert:

Árulj el még néhány részletet:

//
Adj meg egy dátumot!
  • 28
//
Adj meg egy dátumot!

Nem is lehetnénk izgatottabbak annál, mint amikor kezünkben tartjuk a terhességi tesztet, és meglátjuk a pozitív eredményt!Miután feldolgoztad a hírt, hogy anyuka leszel, a gondolataid természetesen a tervezésre váltanak, és az egyik első kérdésed biztosan az lesz: mikor fogok szülni?


Ezzel a három egyszerű lépéssel kiderítheted, hogy hány hetes terhes vagy:


1. Gondold át, mikor volt az utolsó menstruációd első napja, vagy pontosan mikor volt a fogantatás napja!


2. Írd be a megfelelő dátumokat a terhességi kalkulátorba!


3.Ezután kattints a Tudd meg MOST gombra, hogy kiderítsd, hány hetes terhes vagy!


Ne feledd, hogy minden terhesség egyedi, ezért a kalkulált eredmény inkább közelítő becslés lesz, nem pedig pontos dátum!

Igaz, hogy a legtöbb terhesség 40 hétig tart, azonban néhány egyéb tényező is szerepet játszik a szülés várható időpontjának meghatározásában. A legtöbb várandós anyuka nincs tisztában azzal, hogy a menstruációs és az ovulációs ciklus egyaránt beleszámítanak a terhesség első két hetébe. Sok anyuka nem is tud a terhességéről egészen az első kimaradt menstruációig, és addigra már akár öthetes terhes is lehet. Ez azt jelenti, hogy a terhességi teszt elvégzése után egyszerűen kilenc hónappal számolva nem kapjuk meg a szülés időpontját, és még ha az ovulációt figyelembe is vesszük plusz-mínusz néhány héttel, akkor sem kapunk pontos eredményt.


Hacsak nem tudjuk pontosan, hogy az ovulációs időszak melyik szakaszában voltunk fogantatáskor, nehéz megmondani, hány hetes terhesek vagyunk, illetve azt, hogy pontosan mikorra várható kisbabánk születése. Szerencsére a szülési kalkulátorunk ebben segítségedre lehet.


Az utolsó menstruációd dátuma és a ciklusod átlagos hossza, vagy a fogantatás pontos időpontja alapján, a szülési kalkulátorunk gyorsan kiszámítja a szülés várható dátumát, figyelembe véve a hosszabb, rövidebb vagy átlagos hosszúságú ciklust.

Miután kiszámítottad a szülés várható időpontját, nagyjából tudhatod, hogy mikorra várható a csöppség – és ennek megfelelően elkezdhetsz tervezgetni.


Ha még nem tetted meg, az első lépések egyike, hogy bejelentkezel az orvosodhoz, aki vérvizsgálattal és nőgyógyászati vizsgálattal is megerősíti, hogy tényleg babát vársz, valamint segíthet pontosabban megállapítani a szülés várható dátumát.


Az elkövetkezendő terhesgondozási vizsgálataid alkalmával megállapítják a méhed nagyságát, és megfigyelik a kisbabád fejlődését.A vizsgálatok izgalmas részét jelentik majd, és egyben a terhesség fontos mérföldkövei lesznek például, amikor először hallod a kisbabád szívverését vagy megpillantod őt az ultrahangon.Időközben, a megfigyelések alapján változhat a szülés várható dátuma.


Bár az orvosod lesz a legjobb tanácsadód, számos más dolgot is tehetsz, amint megtudod, hogy várandós vagy.Fedezd fel weboldalunk többi részét is!

Sütik elfogadása