3 tipp az értékes játékidőhöz

Marygrace Taylor

Amint gyermekünk eléri a négy hónapos kort, már kellően aktív ahhoz, hogy szeretne elkezdeni játszani. A babáknak készült játékok izgalmasak a kicsinek, bár nem árt észben tartani, hogy a túl sok inger már terhelő lehet a számára. Íme, pár tipp olyan játékötlet, amely kedvére lesz anélkül, hogy kimerítené őt.

1. Ne bonyolítsuk túl!

Fiatal babák számára mindig a legegyszerűbb a legjobb. Egyszerre csak egy, vagy két játéktárgyat mutassunk meg nekik, a többit tartsuk külön. Minél kevesebb játékkal találkoznak egy adott időben, annál valószínűtlenebb, hogy túlterhelik az érzékeiket.

2. Stimuláljuk az érzékeiket!

Gyermekünk első játékainak nem kell extravagánsnak vagy drágának lennie – hiszen csak az érdeklődés felkeltése a cél. Megfigyelhetjük, hogy olykor maga az ajándék csomagolása vagy doboza, nagyobb érdeklődést kelt számukra, mint maga a játék.

Próbáljunk meg különböző formájú, mintájú, színű, anyagú és hangú meglepetésekkel szolgálni. Például egy nagy piros labdával, bolyhos plüss játékkal és hangos csörgőkkel. Viszont kiemelten fontos észben tartani, hogy az adott tárgy kellően nagyméretű legyen ahhoz, hogy a pici ne tudja lenyelni!

3. Foglalkozzunk vele sokat!

Minél többet beszélünk a babához és foglalkozunk a vele, annál gyorsabban tanul és ráadásul annál boldogabb lesz. Íme pár ötlet, amivel könnyedén elérhető a közös móka és kacagás: • Fedezzük fel közösen a játékokat! • Ringassuk karjainkban a kicsit, mialatt éneklünk hozzá! • Olvassunk fel neki hangosan – még akkor is, mikor még túl kicsi ahhoz, hogy megértse a történetet! • Vigyük ki sétálni babakocsiban és meséljünk neki a körülöttünk zajló eseményekről! • Próbáljunk meg bújócskázni vagy fogócskázni vele, és kacagtassuk meg őt!

Sütik elfogadása