Gyermekünk magában beszél, amikor egyedül van?

Magában beszél? Betekintést nyerhetünk abba, hogyan érzékeli a pici a világot, hogyan éli bele magát játékaiba és hogyan beszélget magában lefekvéskor. Ebben a korban gyakori jelenség, hogy a kicsik felidéznek és újra eljátszanak a nap folyamán látott vagy hallott eseményeket és párbeszédeket, amelyhez játékokat és bábokat használhatnak, hangjukkal pedig kifejezik a gondolataikat.

KEBESZÉLI MAGÁBÓL Gyermekünk monológokat folytat egyedül a kiságyában? Ennek segítségével dolgozza föl a nap eseményeit. Különböző megfigyelések szerint ezek a picik újrateremtenek maguknak egy világot, amelyben elismétlik és értelmezik saját tapasztalataikat, amelyeket például az óvodában szereztek. Ezek jelentőséggel bírnak az ő tapasztalatszerzésükben és személyiségük kibontakozásában.

Életüknek ebben a szakaszában a nyelv egy fontos eszköz számukra. A későn beszélő gyerekeknél nagyobb gyakorisággal mutatható ki a magatartás zavar, mivel több frusztráció éri őket emiatt. Amennyiben gyermekünk még nem beszél mondatokban, nézessük meg minél előbb szakorvossal!

Sütik elfogadása