A tévénézés korlátozásának fontossága

Az utánozós kis tipegők figyelmét meglehetősen kevés dolog kerüli el, s ami őket illeti, szinte minden amit látnak, utánozásra érdemes. Bánjunk óvatosan nyelvezetünkkel, amikor más felnőttekkel beszélgetünk telefonon, s gondoskodjunk arról, hogy gyermekünk nem válik olyan kockázatos viselkedés szemtanújává, mint amilyen a piros lámpánál történő átkelés, vagy a pirítóssütőben, késsel történő morzsapiszkálás. Ebben az időszakban mi vagyunk életének első számú példaképei, így jelenlétében hozzuk legjobb viselkedési formánkat!

Amit szabad jupiternek...

Az ennyi idős kisgyermekek szinte mindenben utánozni fogják szüleiket. Saját rossz szokásainkat, vagy veszélyes tevékenységeinket egy szempillantás alatt átvehetik, úgyhogy legyünk óvatosak! Figyeljünk oda arra, hogy a kicsi mit néz a tv-ben! Még az abban történő dolgok is nagy hatással vannak gyermekünkre. Elképzelhető, hogy egyes rajzfilmeket vagy televíziós műsorokat ki kell iktatnunk a programból. Az egyetlen módszer ennek megállapítására az, ha a gyermekkel együtt nézzük a tv-t. Korlátozzuk le a televízió nézési időt és semmiképpen se engedjünk napi egy-két óránál többet!

Javaslat:

A tévénézés alternatívájaként vonjuk bele gyermekünket egy bábjátékba. Az ennyi idős gyermekeket lenyűgözi, ahogy saját mozgásukkal életre kelthetik a bábokat. Persze félhetnek is tőlük, úgyhogy csak óvatosan!

Sütik elfogadása