Mászás: A baba biztonsága

Miranda Daniloff

Habár butaságnak tűnhet, ereszkedjünk le négykézlábra a kicsi szintjére, hogy meglássuk, mi az, amit ő lát. Ebből a nézőpontból láthatjuk, hogyan szemléli a világot, és minden veszélyes dolgot észrevehetünk, ami állva esetleg elkerülte volna a figyelmünket.

Hogyan tegyük gyermekbiztossá a területet?

Bizonyosodjunk meg arról, hogy a könyvespolcok, pelenkázóasztalok, és más, egyéb bútorok vagy nehéz elektronikai tárgyak (mint pl. a televízió) gondosan rögzítve vannak a falhoz, és nem csúszhatnak el, ha a kicsi beléjük kapaszkodik.

Rengeteg gyerekvédő „kütyü” kapható a boltokban konnektorokhoz, vagy szekrényfiókokhoz. A zár a szekrényen jó megoldás, ha nem tudjuk a kicsitől egyéb módon távol tartani a tisztítószereket.

Dolgok, melyeket könnyen elfelejtünk

A baba kapukat biztosítani kell. Ajánlatos nem nyomózáras védőrácsot helyezni a lépcső aljára és tetejére. A zsinórokat, és függönyöket tartsuk távol a kíváncsi ujjacskáktól, mivel ezek fulladást okozhatnak.

Ha környezetbarátok vagyunk és tele van a lakás növénnyel, tegyük el őket az útból! Ellenőrizzük, hogy van-e olyan növény, amelyik megbetegítheti a kicsit, ha esetleg megkóstolná a levelét.

A mászás gyermekünk fejlődésének egyik legfőbb állomása. Élvezni fogjuk, amint felfedezi a világot, és ő is imádni fogja az új mozgási lehetőséget. Egy kis előretervezéssel könnyen biztonságban tudhatjuk csemeténket, így aggodalmak nélkül tekinthetünk erre ez az időszakra.

Sütik elfogadása