A baba első: átfordulása

Amanda Palmer

Kis időbe telik kellően megerősödni az átforduláshoz! A babák nagyjából 7 hónapos korukban kezdenek el forogni minden irányba. Az alábbi tippek segíthetnek csemeténknek a kezdetekben.

Hason töltött idő

A hason töltött idő pontosan az, aminek hallatszik – az az idő, amit a pici a hasára fordulva tölt! A hason töltött idő fontos a babák számára, mert azáltal olyan helyzetbe kerülnek, amiből fel tudnak emelkedni és önállóan képesek forgatni a fejüket. Végül majd, ezek az izomcsoportok fognak segíteni babánknak felülni, mászni, felmászni, és járni.

Íme, néhány tipp, melyek ami segíthetnek csemeténket hozzászokni a hasra forduláshoz.

• Már korán kezdjük el az ölünkben hasra fektetni újszülöttünket, két-három alkalommal egy nap. • Mozogjunk együtt babánkkal és játszunk figyelemfelkeltő játékokkal! • Fokozatosan növeljük a hason töltött időt, ahogyan a gyermek növekszik.

Íme néhány egyéb tipp és trükk melyeket kipróbálhatunk, hogy segítsünk megerősíteni azokat a pici izmokat:

• Támaszkodjunk hátra a földön vagy kanapén egy párnával a fejünk alatt és tegyük babánkat a mellkasunkra, szemtől- szembe. (Fel fogja nyomni magát a kezeivel, hogy láthassa az arcunkat.) • Használjunk egy párnát, hogy megtámasszuk babánkat, majd fektessünk le egy könyvet vele szemben, miközben olvasunk. • Miközben a padlón ülünk, helyezzük babánkat az ölünkbe úgy, hogy a pici feje túlnyúljon a lábunkon.

Az átgördülés a szülők számára épp oly izgalmas, mint a babáknak. Ha még mindig aggódunk a pici fejlődése miatt, vagy arra vágyunk, hogy már elinduljon, beszéljünk gyermekorvosunkkal!

Sütik elfogadása