baby-firsts-sitting-up

A baba első: felülése

Sarah Pottleger

1. Hasra fordulva minél többet!


A hason töltött játékidő (amikor a baba ébren van és felügyeljük is őt) megerősíti hát- és nyaki izmokat.

Figyeljük meg, hogy babánk magától fel tudja-e emelni a fejét, mivel ez a hát megerősödésére utaló jel, ami azt is jelenti egyben, hogy már elég fejlett ahhoz, hogy önállóan felüljön.

2. Amint képes fölemelni a fejét


A felemelt buksi egy jel arra vonatkozóan, hogy a pici épp azokat az izmokat fejleszti, amelyek a függőleges egyensúlyhoz szükségesek. Megpróbálhatjuk felültetni őt a párnákkal szemben, hogy ezzel segítsünk felkészíteni és hozzászoktatni őt az üléshez.

3. Üljünk vele


Segíthetünk neki hozzászokni az ülő pozícióhoz azzal, hogy leülünk vele. Rakjuk lábunkat keresztbe, majd a hasunkra támasztva helyezzük babánkat az ölünkbe, így egy egyenes ülőpozícióba kerül.

4. Engedjük, hogy magától megpróbálja!


Amikor már kellően erősnek érezzük őt a feladathoz, helyezzük ülő pozícióba! Foglaljunk helyet közvetlenül mellette és nézzük meg, hogy képes-e már magától is ülve maradni.

Talán elsőre picit inogni fog, de ne aggódjunk – még csak most tanulja! A kisbabák 4 és 7 hónapos koruk között egy kis szülői segítséggel már fel tudnak ülni.

5.Helyezzük őt ülő pozíciókba


Hogy segítsünk kisgyermekünknek ismerősé tenni az ülés élményét, helyezzük őt gyakran ülő pozícióba, amikor a kanapén (vagy kipárnázott, kényelmes ágyon) vagyunk. Mindig babánk jobb oldalánál foglaljunk helyet, mivel bármelyik pillanatban megbillenhet!

Ez is érdekelhet:

Pelenkák

Pampers Splashers

Kényelmes, mint egy fürdőnaci - Megbízható Pampers védelem*