4 dolog a baba kényelméhez

Négy-hat hónapos korukra a csecsemők élénkebbek lesznek, és érdeklődésük ebben az időszakban fordul a játékok felé.

Hihetetlenül gyors fejlődés vette kezdetét!

Ne lepődjünk meg, ha kéthavonta vált ruhaméretet. A fejlődés ilyenkor tényleg elképesztő! A következőkben az otthon és a játszóterek közötti, gyors növekedéssel jellemezhető időszakra adunk néhány alapvető tanácsot, amely a babának és a mamának egyaránt megkönnyíti az életét.

1. Babahordozók

Az állítható és kényelmes babahordozó ideális megoldás egy növekedésben lévő csecsemő számára. A testre rögzíthető hordozók nagy előnye, hogy felszabadul a kezünk, és teljes közelséget nyújt a baba számára is, amely ugyanúgy megnyugtatja, mintha az ölünkbe vennénk. Nem utolsósorban a használata is rendkívül egyszerű!

2. Gumírozott derekú nadrágok

Ebben az időszakban a kisbabák olyan gyorsan fejlődnek, hogy úgy érezzük folyamatosan növik ki a ruháikat. Vegyünk néhány gumírozott derekú nadrágot, amelyeket tovább fogunk tudni használni, mivel kisebb növekedéshez még igazíthatók.

Az ilyen nadrágok másik hatalmas előnye, hogy könnyen le és felvehetők, amely a peluscserénél igen hasznos.

3. Kis takaró

Egy pihepuha, vékony textília, amelyet szinte bárhol beszerezhetünk, nyugtatólag hat a babákra. Később könnyen "kedvenc rongy" válhat belőle, amely érzelmi biztonságot ad a kicsinek utazáskor és elalváskor.

4. Puha, kicsi játékok

A puha játékok ideálisak az ilyen korú kisbabáknak. Könnyen megragadhatók és gyömöszölhetők, és kifejezetten hasznosak a fogzás ideje alatt is, amikor a babák mindent a szájukkal akarnak felfedezni.

Ezek a játékok ne legyenek túl nagyok, és győződjünk meg arról, hogy a bölcsőhalál megakadályozása érdekében minden játékot (valamint puha ágyneműt és párnákat) kiveszünk a kiságyból.

A hirtelen növekedési szakaszok és a baba folyamatosan fejlődő agya rengeteg játékkal, és sokszor rengeteg tárggyal jár együtt. Próbáljunk a baba egészséges fejlődése szempontjából lényeges dolgokra összpontosítani, és ne tobzódjunk a babaápolási termékekben!

Sütik elfogadása