Öltözködés a pocakhoz

Hozzuk ki a legsugárzóbb öltözéket egy kismama ruhatárból, amely tele van gyönyörű, kényelmes és a pénztárcánknak is megengedhető ruhadarabokkal.

A terhesség első napjaiban még valószínűleg bele fogunk férni a rendes ruháinkba, de amikor már belépünk a második trimeszterbe, be kell majd fektetnünk néhány új ruhadarabba, hogy átvészeljük a terhesség hátralévő szakaszát. Egy jó ötlet lehet időszerűsíteni a terhességünket aszerint, hogy milyen évszakban leszünk az első, második és harmadik trimeszterben és tervezzünk ennek alapján tavaszi/nyári és őszi/ téli bevásárlásokat. Függetlenül attól, hogy milyen volt az alakunk a terhesség előtt, az öltözködésünket mostantól a pocaklakónk fogja meghatározni legalább 5 hónapon keresztül a várandósság alatt, és néhány hónappal a kis szeretetcsomag világra jötte után is.

Attól függően, hogy a terhességünk során magasan vagy alacsonyan hordjuk kisbabánkat, az alsó vagy a felső ruhadarabokra kell majd koncentrálnunk. Olyan hölgyek esetében, akik magasan hordják magzatukat, gyakran viselhetnek nem kismama nadrágokat is, majdnem az egész várandósság alatt. Általában a legelőnyösebb öltözködés egy kismama összeállításhoz egy öv-vonal kialakítása, amelyben egy övvel kihangsúlyozhatjuk a törzs legvékonyabb részét, ami szinte a mell alatt van. A bővülő vonalak ezt maguktól is megteszik, és kísérletezhetünk különböző övekkel a mell alatt, ezzel leszorítva a ruhát és a kardigánt. A felsők és a ruhák esetében ajánlott olyat választani, amely könnyedén simul a pocakra, és nem túl sztreccses. A V-nyakú felsők tökéletesen kiemelik a dekoltázst. A magasított nyakvonal különösen nem előnyös a nagyobb mellekhez, ezt még az alapvetően kisebb mellű nők is meg fogják tapasztalni a terhességük során.

Nincs szükség felfrissíteni egy teljesen új kismama gardróbot! Nem is kell lekorlátoznunk magunkat a kismama boltokra, sok üzletnek van már kismama kollekciója és nem kifejezetten kismama ruhái terhes nők számára. Kismamaként válasszuk ugyanazt a méretet, amit várandósságunk előtt viseltünk, tehát, ha eredetileg 38-as ruhákat hordunk, akkor válasszuk a 38-as méretet a kismama ruhák esetében is. Ez minden kismama öltözéknél így van. Észrevehetjük, hogy egy mérettel nagyobb is megfelelő lehet, csak gondoskodjunk róla, hogy a vállak a helyén legyenek, s hogy látszólag is jó méretű ruhát viseljünk. A legtanácsosabb beszerezni néhány alapvető darabot a kismama szekrényünkbe, melyeket könnyen tudunk kombinálni az öltözködésünk során.

Kismama alapdarabok

Íme egy lista azokról a kulcsfontosságú alapdarabokról, amelyekre szükségünk lesz a terhességünk során.

Kismama farmer. A trapéz nadrág a legelőnyösebb minden alakra, de ha megszoktuk a „skinny” fazont, ebből is számos kismama verziót lehet már kapni. A legfontosabb különbség, a bővíthető öv vonal. A kismama farmereket úgy tervezték, hogy egyaránt legyenek a pocak alatt, és felett is. Alatta mindkét oldalon állítható öv található, ezzel teljesen kibővíthető a nadrág. A pocak felett hosszabb bővíthető öv van, amely egészen a mellvonalig kiterjed. Ezek kényelmesebbé teszik a későbbi terhességet, és nem kell minden lépésnél húzogatnunk a nadrágot.

Használhatunk kismama derékövet a terhesség során, hogy állíthassuk a régi farmerünket az új formánkhoz. Ez jó ötlet lehet, azoknak a hölgyeknek a számára, akik magasan hordják a babájukat, náluk a hangsúly inkább a felsőrészeken lesz. Ez egyben egy költséghatékonyabb megoldás is, mintha több új farmert kellene vennünk. Ezek az övek kaphatóak fekete, fehér és testszínű változatban is.

Kismama leggings (cicanadrág). Elengedhetetlen a kényelmes, divatos viselethez, csinos tunikákkal, vagy ruhákkal párosítva, vagy magassarkúval, kényelmes felsővel és dzsekivel együtt. Érdemes kipróbálni a térdig érő változatot egy nyári viselethez, A-vonalú felsővel.

A hétköznapi ruhák- kifelé bővülő vonalak és a tekert mintázatú ruhák a legelőnyösebb az új alkatunkhoz. Rövidebb ruhákat is viselhetünk cicanadrággal, vagy rövidnadrággal, farmerral napközben, illetve kismama harisnyával vagy leggings-zel kiegészítve alkalmas az esti viseletre is. Ezeknek nem feltétlenül kell kismama ruháknak lenniük, a normális butikokban is kaphatóan A-vonalú és csavart szabású ruhák is.

A nyári időszakra a maxiruha egy kötelező kismama darab. Nem szükséges a kismama kollekciók közt kutatni utána, ugyanis a rendes üzletekben kapható változat is alkalmas a pocakunk eltakarására. Az A-vonal a legelőnyösebb itt is, és a legkényelmesebb is egyben, illetve ehhez könnyedén választhatunk lapos vagy magassarkú cipőt, kiegészítőnek pedig egy aranyos kardigánt vagy farmerdzsekit.

A nyaralás során a tankini a leginkább tanácsos. a tankini felsőjét viselhetjük rövidnadrággal, vagy egy strandkendővel a strandtól elkezdve az ebédlőn át az esti viseletig bármikor.

Szerezzünk be egy kismama melltartót még a várandósság kezdetén, aztán később mégegyet, nagyjából 20 hét múlva, attól függően, hogy mennyit nőtt a mellméretünk.

Ha nem otthon dolgozunk, meg kell terveznünk egy ideiglenes munkaruha gardróbot a terhességünk idejére. A cég az öltözködésre vonatkozó elvárásaitól függően a következő elengedhetetlen darabokat kell tartalmaznia:

Egy fehér kismama póló, ami behúzott a mell alatt.

Két kismama „munkanadrág”, trapéz szabás a legjobb.

Néhány csinos bővülő ruha megfelelő a munkahelyen.

Az évszaknak megfelelő kötött ruhák, akár egy hosszú ujjatlan kardigán, melyet a mellrésznél megköthetünk, és a pocakon bőnek hagyjuk.

Egy gombos rövidebb dzseki.

Kényelmes cipők, különösen a terhesség kései státuszában, mikor a nők nagy része tapasztal dagadó bokát és lábfejet.

Egy világos pasmina a tavaszi/nyári időszakra, vagy egy poncsó az őszi/ téli szezonra szintén remek kiegészítője lehet a kismama ruhásszekrényünknek. Nem számít, hogy mit viselünk alatta, ha a színe jól áll, akkor fel fogja dobni az arcunkat. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a szín fontosságát, különösen a várandósság korai szakaszában, amikor valamilyen mellékhatástól szenvedünk. Ha olyan színt viselünk, ami jól áll, az fiatalító hatással van a bőrünkre, és a szemünk csillogó lesz tőle, nem számít, hogy milyen fáradtak vagyunk valójában. Ha a későbbiekben azt tapasztaljuk, hogy a bőrszínünk változik, gyakran előfordul például a kipirulás, akkor a hideg színek segíthetnek semlegesíteni az arcpírt. Az, hogy mit viselünk alul, fele annyira se fontos, hiszen amire szükségünk van egy jól kiválasztott szín egy sál, vagy más kiegészítő formájában a dekoltázsunkon.

Sütik elfogadása