Egészséges várandósság. Hogyan kerülhetők el a terhességet veszélyeztető kockázatok?

Mit szabad és mit nem szabad egy kismamának? Mi a közös a macskákban, a kertészkedésben és a sajtban? Nos, néhány egyéb dologgal együtt, ezek mind veszélyt jelentenek terhességünkre. Fontos tudnunk, mik azok a dolgok és elfoglaltságok, melyeket érdemes a következő hét hónapban elkerülni!

Mit SZABAD és mit NEM? Orvosunk kétségtelenül azt javasolja majd, hogy a terhesség ideje alatt is éljük tovább normálisan életünket. Amennyiben egy bizonyos tevékenységgel kapcsolatban kételyeink támadnak, kérjünk segítséget! Összességében kevés dolog van amivel nem szabad érintkezni, egy kivétel azonban akad: a macska. A macskák toxoplazmózist hordoznak ürülékükben, mely egy parazita jellegű fertőzés. Amennyiben ezzel találkozunk a terhesség során, fennáll a veszély, hogy a fertőzés eljut a babáig. Ennél fogva, az egészséges terhesség megőrzése érdekében, a terhes nőknek nem ajánlott a macskaürülékkel, vagy kölyök macskákkal történő érintkezés. Ez tehát nem a legjobb időszak arra, hogy egy négylábúval bővítsük a családot!

A lisztériá és szalmonella baktériumok egyes ételekben is megtalálhatók, pl. nyers tojásokban, hideg húsokban, és pasztőrizálatlan tejtermékekben. Kerüljük hát ezeket a terhesség ideje alatt, s gondoskodjunk róla, hogy ételeink mindig alaposan átsüljenek és forrók legyenek! Ne felejtsük el azt sem, hogy rengeteg baktérium található a földben is, így mindenképpen viseljünk kesztyűt kertészkedés közben, vagy piszkos gyümölcsök/zöldségek mosásakor! Eltekintve ettől a néhány elővigyázatosságtól, az élet megy tovább a normális kerékvágásban – kivéve, hogy most jó indokunk van megúszni a gyomlálást!

Sütik elfogadása