Munka a terhesség alatt. Hogyan őrizhetjük meg egészségünket?

Maradjunk energikusak a munka során is!

Hacsak nem veszélyeztetett terhességgel állunk szembe, valószínűleg egészen a kiírt napig dolgozhatunk, ha szeretnék, habár vannak olyan munkák is, melyek nem alkalmasak terhes nők számára. Íme néhány ötlet, hogyan vészeljük át a munkanapot a lehető legkényelmesebben:

• Ha lehetséges, tartsunk rövid szüneteket (15 perc megteszi), és tegyük fel a lábunkat rendszeres időközönként. Ez segíti a vérkeringést, csökkenti a bokánk és a lábunk körüli duzzanatokat, valamit megelőzi a görcsöket.

• Amikor felállunk egy hosszabb ideig tartó ülőhelyzetből, vagy ha részünk volt abban a luxusban, hogy lefekhettünk egy kicsit, mindig igyekezzünk lassan tenni azt. A túl gyors felkelés terhesként szédülést okozhat.

• Amennyiben stresszes a munkahelyünk, próbáljuk ki a relaxáció valamilyen formáját, mint például a jóga vagy a meditáció, amelyet élvezünk, és egyedül is tudjuk gyakorolni. Nem kell profinak lennünk ahhoz, hogy hasznosítsuk ezeket a technikákat. A legegyszerűbb rutin is segít csökkenteni a feszültséget és megnyugtatni minket. A sok stressz megnövelheti a koraszülés esélyeit, úgyhogy különösen fontos figyelmet fordítani a fizikai állapotunk mellett az érzelmi jóllétünkre is.

További relaxációs tippekért terhesen dolgozó kismamáknak kattints ide.

• Aludjunk eleget. Ha találunk egy kényelmes helyet a munkahelyen, akkor feküdjünk le, beleértve egy kis pihenést az íróasztalon, viszont ha ez nem megoldható, akkor igyekezzünk a lehető leghamarabb ágyba bújni, miután hazaértünk.

Sütik elfogadása