A test változásai. Hogyan készít fel bennünket szervezetünk az anyaságra? Az egészségünk megőrzése a várandósság során.

Mi kismamák elsőre talán nem is tudjuk, hogy az éjszaka közepén történő felkelésnek több oka is lehet az egyszerű telt hólyagnál. Alvási szokásaink megváltozásával, testünk az anyaságra készül. A rendszertelen alvás és testünk jeleinek észlelése arra próbál felkészíteni, amilyen a szülés utáni néhány hét lesz.

24 ÓRÁS KÉNYELEM ÉS BIZTOSÁG Talán egészen nehéz elképzelni, milyen is lesz ténylegesen odafigyelni gyermekünkre miután megszületik, azok után, hogy eddig szervezetünk folyamatosan és automatikusan vigyázott csemeténkre. Az anyaméh csodálatos dolog! Úgy lett megteremtve, hogy a gyermek fejlődésének minden szakaszában, minden igény ki legyen elégítve: a fényerő és a hőmérséklet tökéletes, a hangok sosem túl erősek, az alvás és a táplálkozás automatikusan történik, s minden mozdulat lágy folyadékkal van kipárnázva. Amennyiben a terhesség egészségesen zajlik, nincs is ennél jobb hely a világon! Ahogyan a test automatikusan válaszol és igazodik a fejlődő magzat igényeihez a terhesség hetei alatt, az pedig maga a csoda!

NYUGTATÓ STRATÉGIÁK Teljesen természetes azon gondolkodni, sőt aggódni is amiatt, hogy vajon hogyan tudjuk majd kezelni a rengeteg felelősséget amely egy újszülött kapcsán ránk hárul. Szerencsére már a terhesség során is tapasztalatokat szerzünk, anélkül hogy észrevennénk. A terhesség során szerzett tapasztalatok és testünk automatikus változtatásai már időben elkezdenek felkészíteni bennünket a tényleges munkára. Példának okáért, talán most rendszeresen tapasztalunk hirtelen éhségrohamokat. Egy egészséges terhesség során, testünk csak úgy kiabál az étel után, és mindegy mit csinálunk, meg kell állnunk enni egyet. Ehhez hasonlóan ahhoz is hozzá kell szoknunk, hogy gyakrabban ébredünk fel este pozícióváltás vagy pisilés miatt. Mindez nagyszerű edzés az újszülöttel töltött élethez. A miénkhez hasonlóan, az ő kis testének is lesznek fontos igényei, amikor majd etetni kell őt, vagy a pelenkáját ki kell kicserélni. S amikor legközelebb egyik pillanatról a másikra ránk tör a sírás, emlékezzünk rá, hogy ez babánkkal is gyakran előfordul majd mikor fáradt lesz, vagy túl sok inger éri. Az egyik legtermészetesebb dolog, mikor babánkban saját magunkat véljük felfedezni.

Sütik elfogadása