Mielőtt vásárolni indulnánk: tények

Monica Gullon

Akár hagyományos bébiételt, akár a felnőttek számára készült, előre csomagolt (félkész) ételt veszünk le az áruház polcáról gyermekünkek, mindenképp ellenőrizzük a terméken található címkét!

Mennyiség

A bébiételek porciója az az ételmennyiség, amit egy átlagos, 2 évnél fiatalabb baba egyszerre képes megenni. (A nem babáknak szánt ételek pedig többnyire egy felnőtt adagra vannak kimérve.)

Kalória

Ez az energia mértékegysége, amihez az ételből gyermekünk hozzájut.

Teljes zsír

A bébiételek csak az ételben található teljes zsír mennyiségét tüntetik fel, és nem a kalória százalékot, ami a zsírból származik.

Teljes szénhidrát

Biztos, hogy a szénhidrátok elkerülése segíthet a felnőtteknek lefaragni pár kilót, de a babák számára lehetővé teszik a fehérjék hatékony felhasználását a szövetek felépítéséhez.

Elemi rostok

Az elemi rost a gyümölcsökben, zöldségekben, hüvelyes növényekben, és gabonákban található. A babák számára nincs egyedileg előírt mennyiségű rost meghatározva.

Végezetül, fontos tudni, hogy a baba ételek címkéi le vannak egyszerűsítve, mivel a gyermekeknek a növekedéshez annyi tápanyagra van szükségük, amennyi csak „beléjük fér”.

Sütik elfogadása