3 szuperétel kisbabáknak

Monica Gullon

Avokádó

Tápanyagtartalma A zsírok fontos részét képezik a babák étrendjének. Az avokádó tele van telítetlen zsírsavakkal, vagyis olyan egészséges zsírokkal, amelyek ellátják a picit energiával, segítenek szervezetének megkötni a vitaminokat, és fokozzák az agyi fejlődést. Rostokban gazdag, mindemellett káliumot és E- vitamint tartalmaz.

Hogyan készítsük el? Az avokádó az egyik leggyorsabban elkészíthető étel, amit babánknak adhatunk. Egyszerűen csak törjük össze villával és már kínálhatjuk is!

Miért szeretik a babák? A kellemes ízzel párosuló lágy és krémes állaga miatt, nagyszerű étel a kicsik számára.

Édesburgonya

Tápanyagtartalma Ez a keményítő alapú zöldség tele van A- vitaminnal, amely fontos szerepet játszik a bőr, a haj és a nyálkahártya egészségében, továbbá elősegíti a növekedést és az egészséges immunrendszert.

Az édesburgonyák energiát adó összetett szénhidrátokkal, fehérjével, rosttal és káliummal látják el babánkat, valamint C-vitamint tartalmaz, amely segít a vas felszívódás növelésében.

Hogyan készítsük el? Pároljuk vagy süssük puhára az édesburgonyát. Törjük össze, vagy pürésítsük egy kis vízzel és tálaljuk önmagában vagy répával, sütőtökkel, pulyka- vagy csirkehússal kiegészítve.

Miért szeretik a babák? Az édesburgonyának szép színe és finom édes íze van.

Banán

Tápanyagtartalma A banán könnyű kezelhetősége miatt tökéletes étel a picik számára. Szénhidrát tartalmának köszönhetően gyors energiaforrás, emellett egyike annak a néhány ételnek, amelyet főzés nélkül kínálhatunk.

A banán nátriumban gazdag, amely egy olyan ásványi anyag, ami elengedhetetlen az izomműködés szabályozásában. A banánt hasmenéses megbetegedések alkalmával hasfogóként is ajánlják, mivel szabályozza a babák emésztőrendszerét.

Hogyan készítsük el? Bár alapvetően is puha, azonban a fulladásveszély elkerülése érdekében a banánt mindig pépesítsük! Dúsíthatjuk gabonapehellyel, natúr, teljes tejjel vagy joghurttal, valamint egyéb főtt, párolt gyümölccsel.

Miért szeretik a babák? A banán puha, így könnyen „lecsúszik”. Az enyhe, édes íz ugyancsak kellemes a babák szájpadlásának.

Sütik elfogadása