Megoldások az alvásra: Nyaraláskor

Jennifer Kelly Geddes

A nyaralás nem csak szórakozás, de nagyszerű alkalom is egyben kisbabánk fejlődéséhez. Az otthonon kívül töltött idő, hozzászoktatja őt a látnivalókhoz és hangokhoz; persze az új környezeteknek megvannak a hátrányai is.

Valójában, az új alvási rend és a hotel ágyak megzavarhatják még a legjobb alvók nyugodt alvási rutinját is. A hotelszoba kényelmes hellyé alakítása gyermekünk számára, segíthet biztosítani az édes szunyókálást. Használjuk az alábbi, utazások során alkalmazandó babaalvási praktikákat, hogy segítsünk felállítani egy otthonos környezetet az alváshoz az újdonsült utazónknak.

Gyakoroljuk otthon!Hordozható kiságyat tervezel használni a nyaralás során? Ha igen, akkor már otthon előveheted és hagyhatod, hogy kisbabád néhány éjszakát abban aludjon. Így lehetősége nyílik arra, hogy megtapasztalja milyen érzés benne lenni, ezzel segítjük őt felkészíteni a valós eseményre.

Csomagoljunk be néhány „barátot”! Ez magától értetődő: Ne felejtsük el csemeténk szeretett plüss maciját, puha rojtos takaróját, és kedvenc cumiját is betenni.

A legtöbb gyerek nagyon kötődik a holmijához és képtelen jól aludni nélkülük, így mindenképp írjuk fel egy (vagy két) kedvencét a listánkra.

Gondoljunk a helyre!Ha kisbabánk, vagy nagyobb csemeténk otthon a saját szobájában alszik, gyorsan rakjuk rendbe mellette a dolgokat, este ez zavaró lehet. Nézzünk körbe, és hasonítsuk össze a több szobás és egybenyíló lakosztályok árait. Ha a csere egy jó éjszakai alvást nyújt a nyaraláson, talán megéri a pénzt hogy lefoglaljuk az extra helyet!

Tartsuk be a kialakított szokásokat!Ha egy fürdés, két mese, három dal, és az esti puszik azok, amelyek otthon elrepítik babánkat álomföldre, használjuk ugyanazt az altató módszert a nyaralás során is! Gyermekünk kényelmesen érzi majd magát az ismerős rutintól, és segítenek számára az elalvásban egy idegen környezetben is.

Gyerekekkel utazni mindig egy kaland, de ha megbizonyosodunk arról, hogy kisbabánk a szállodában is megkapja azt az alvást amire szüksége van, az már egy lépés afelé, hogy nyaralásunk nyugodt és örömökkel teli lehessen, a család minden tagja számára.

Sütik elfogadása