5 ways foods can help your little one sleep better

Hogyan befolyásolja a megfelelő táplálkozás kisbabánkat a jobb alvásban?

Jennifer Kelly Geddes

2014. 06. 03.

Az egészséges táplálkozás és a nyugodt alvás a babák fejlődését meghatározó, két legfontosabb tényező; épp ezért gondoskodnunk kell arról, hogy gyermekünkek mindkettőben egyaránt része van! Szerencsére, ezek a fontos feladatok kéz a kézben járnak egymással. A megfelelő táplálkozás napközben, illetve lefekvés előtt, segítenek az újszülöttek és kisbabák nyugodt alvásában.

A siker érdekében kövesd a tippjeinket!

1. Fontos az időzítés!


A késői vacsorák, van hogy olykor elkerülhetetlenek. Azonban az idő nagy részében próbáljuk meg egy-két órával a lefekvés előtt megejteni. A tele gyomor kényelmetlen lehet az elalváshoz, mivel a pici szervezetének ilyenkor teljes egészében az emésztésre kell összpontosítania.

2. Hagyjunk helyet a tejecskének!


A tej, nemcsak a csontok számára szükséges kalciumot tartalmaz, de triptofánt és aminosavat is, amelyek természetes nyugtatók. A tej kifejezetten „alvásbarát” táplálék, így az anyatej vagy a tápszer kiváló ilyenkor, a tipegőknek pedig bátran töltsünk egy pohárka tejet a vacsorához!

3. Szelektáljunk!


Lefekvés előtt már ne adjunk a kicsiknek savas ételeket (citrusféléket, vagy paradicsomot), ugyanez vonatkozik a nehéz, zsíros ételekre. Ezek refluxot okozhatnak és megzavarhatják a pihentető éjszakai alvást.

4. Mondjunk nemet a szénsavas üdítőkre!


A szénsavas üdítőket csak nagy ritkán és kivételesen engedjük fogyasztani, és nem csak cukortartalmuk miatt! Némelyik nagy mennyiségű koffeint is tartalmaz, ami akadályozza a jó alvást. A víz és a tej messze a legegészségesebb választás!

5. Ne engedjük az édességet!


Majdnem minden tipegő imádja a csokit, de ez is tartalmaz kis mennyiségben koffeint. Hagyjuk az édességet lefekvés előtt, helyette válasszunk egy szelet gyümölcsöt!

A csecsemők és kisbabák étrendjének összeállítása alapos körültekintést igényel, azonban segítségével bátran küldhetjük aludni csemeténket!

Ez is érdekelhet:

Pelenkák

Pampers Splashers

Kényelmes, mint egy fürdőnaci - Megbízható Pampers védelem*