Alvás: A babaszunyókálásról

Pamela Kruger A rendszeres nappali alvás jó a babák számára – és hasznos a szülőknek is. A nyugodt alvások nem csak a babák teljeskörű növekedéséhez és fejlődéséhez elengedhetetlenek, de létfontosságú pihenőidőt biztosítanak az anyukák és apukák számára is.

Mire van szükségünk ahhoz, hogy elősegítsük az egészséges alvást? Olvass tovább!

1. Mennyit aludjanak a babák?

Körülbelül az első 6 hónapban, a babáknak nincs meghatározható alvási időbeosztása. Többségük egyenlő időközönként alhat és lehet ébren.

2. Alakítsunk ki egy alvási rítust!

Alakítsunk ki egy rutint, amit mi magunk és babánk is kedvel. Ez olyan egyszerű dolgokból állhat, mint babánk hozzászoktatása az ágyhoz, altatódal énekelése, és egy jóéjt puszi. A kisgyermekeknél, ebbe még beletartozhat egy képeskönyv olvasása is.

Mindössze meg kell győződnünk arról, hogy ez a rutin kellemes és megnyugtatja a babát. Célszerű emellett kikapcsolni a fényeket, halkan beszélni, megszűntetni a zajokat, és olyan hőmérsékleten tartani a szobát, ami kellemes egy lazán felöltözött felnőttnek.

Emellett tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy elkerüljük a hangos zajokat, hangot kiadó játékokat vagy bármi mást, ami zavaró tényező lehet. Ha nem tudjuk kiküszöbölni a hangokat, próbáljuk meg őket kiszűrni egy nyugtató zenével vagy egy fény-hang stimulációs készülékkel.

3. Mit viseljen?

Öltöztessük babánkat egy hálóruhába, ami kényelmes és egyben biztonságos is. Kerüljük a szalagokat, fűzőket, kendőket, és egyéb olyan dolgokat, amik fulladásveszélyt jelenthetnek.

Miután becsuktuk az ajtót, adjunk gyermekünknek időt arra, hogy elszenderedjen, majd elaludjon. Egyes napok nehezebbek lehetnek mint mások, de ha kitartunk egy kellemes és következetes szokás mellett, hamarosan azt tapasztaljuk, hogy babánk minden este szépen elalszik.

Sütik elfogadása