11 tipp a kiságy biztonságos és kényelmes kialakításához

Jane Chou

A baba ágyának egy olyan biztonságos kuckónak kell lennie, ahol szundíthat, játszhat és bármikor (délután, este, vagy éjjel) megpihenhet a gyermekünk. Ez az a hely, ahol valószínűleg sok szívmelengető érzést élünk majd át és sok „első eseménynek” leszünk szemtanúi: az első alvásnak, az első mosolynak, az első estének a babával. A gyermekágy tisztán és rendben tartásával biztosíthatjuk, hogy kicsinkkel minden első pillanatot igazán meg tudjunk élni.

Ahhoz, hogy apróságunk biztonságban legyen a kis birodalmában, gyakran le kell ellenőriznünk, hogy nem szorul-e a kiságy javításra vagy cserére? Íme néhány tipp, hogy babánk mindig remekül aludjon:

11 tipp a biztonságos és kényelmes kiságyban történő szunyókáláshoz

  1. Mindig hanyatt fektessük le babánkat a kiságyba!

  2. Válasszunk egy megfelelő szilárdságú és méretű matracot!

  3. Ne helyezzünk a kiságyba plüssjátékokat, párnákat, paplanokat vagy plédeket!

  4. Válasszunk megfelelő alvóruhát és/vagy hálózsákot az alváshoz, s ha lehet, ne használjunk paplant!

  5. Győződjünk meg arról, hogy a baba nem éri el a kiságyba belógatott játékait, illetve hogy azok megfelelően vannak-e rögzítve!

  6. Ha babánk már elkezdett kezeire és térdeire támaszkodva felemelkedni, akkor távolítsunk el minden felfüggesztett játékot!

  7. A redőnymozgató és a babarisztó zsinórja ne lógjanak be a kiságyba!

  8. Ellenőrizzük gyakran kiságy és alkatrészeinek épségét (figyeljünk a szálkákra)!

  9. Néha húzzuk meg újra a csavarokat, hogy jól tartsák a szerkezetet!

  10. Ha a kiságynak levehető oldala van, akkor gondoskodjunk a cseréjükről (ezeket a típusú kiságyakat már nem forgalmazzák). Ha nem tudjuk kicserélni, keressük fel a gyártót, hátha tudnak segíteni.

  11. Kerüljük az olyan kiságyak használatát amelyekbe véletlenül beragadhatnak a kicsik.

Ha mindig is fodros-pelyhes dekorációról álmodtunk, ne aggódjunk: ha a gyermek már nagyobb lesz, számos lehetőségünk adódik majd a plüssök és cuki kis párnák elhelyezésére a nagyobb ágyán. Addig is dőljünk hátra azzal a tudattal, hogy mindent megteszünk biztonsága érdekében és figyeljük meg, ahogyan babánk gondtalanul, biztonságban szundikál a kiságyában!

Sütik elfogadása