Alhat-e a baba éjszaka a hordozóban?

Cheryl Lock

A babahordozó vonzó megoldásnak tűnhet, mivel sok baba megnyugszik benne. Előfordulhat, hogy éjszaka a pici a kiságyban nem tud elcsendesedni – ilyenkor jó ötletnek tűnik a babahordozó. A gond az, hogy egész éjszakán át nem biztonságos!

Noha a babahordozó ideális eszköze a megnyugtatásnak, de miután csöppségünk elaludt, mihamarabb fektessük kemény alvófelületre – ha lehet a kiságyába!

A babát először mindig biztonságos, kemény alvófelületre fektessük – az autósülés és ehhez hasonló ülések nem ilyenek, ezért nem javasoljuk őket. Csecsemőkorban hátára fektetve a kiságyában, vagy mózeskosárban altassuk a babát!

A babahordozóban a babát nem tudjuk vízszintesen a hátára fektetni. Amennyiben az éjszaka során szükség van rá, könnyebben ki tudjuk venni a csecsemőt a kiságyból vagy a mózeskosárból, mivel azokon nincsenek csatok és pántok – ellenben a babahordozóral.

A teljes biztonság érdekében az alvás alatt ne legyen a kiságyban semmilyen puha játék, illetve olyan ágynemű vagy egyéb tárgy, amely fulladást okozhat! Lehetősség szerint a baba 12 hónapos koráig ne tegyünk a kiságyba semmi ilyesmit!

Sütik elfogadása