A baba megnyugtatását szolgáló technikák

Aviva Patz Baj, ha a pici szopizza a hüvelykujját? Tudjuk meg, milyen szerepet játszanak az önnyugtató technikák a gyermekek korai fejlődésében.

Az ujjszopás nem egy szokatlan viselkedési forma csecsemőknél vagy gyerekeknél. Ez valójában nélkülözhetetlen a gyermekek korai fejlődéséhez. Íme az ok, amiért elfogadható az ujjszopás:

Miért cumizza az ujját a gyerek?

A szopás ösztönös viselkedés az újszülöttek között. Kísértést érezhetünk, hogy visszatartsuk az ujjszopástól, hogy megakadályozzuk a fogak ferdén növését, mégis jobb, ha egyelőre hagyjuk, hadd csinálja. Ez megtanítja azt az értékes képességet, hogy megnyugtassa magát, amikor fáradt vagy nyugtalan.

Ha le tudjuk szoktatni az ujjszopásról négy éves kora előtt, amikor is a végleges fogak kinőnek, akkor ez nem fogja befolyásolni a fogak egészséges növekedését. Rövid távon, a képesség, hogy megnyugtassa magát, segíteni fogja gyermekünket a gyorsabb elalvásban és a visszaalvásban, egy éjjeli felébredés után.

Más működő, megnyugtató technikák

A legtöbb babánál előfordulnak sírógörcsök, többnyire késő délután. Először is, ellenőrizzük, hogy a baba sírása nem annak-e a jele, hogy éhes, fáradt, vagy nem érzi magát kényelmesen. Ne aggódjunk, ha úgy tűnik, nem találjuk az okát: attól még, hogy sír a gyerek, nem biztos, hogy baj van. Természetes része is lehet a fejlődésének, amit az okoz, hogy idegrendszere még fejlődőben van.

Ha az ujj vagy baba cumizása nem nyugtatja gyerekünket, próbáljuk ki ezeket a nyugtató technikákat: - Óvatossan ringassuk a babát! - Dúdoljunk neki halkan! - Bugyoláljuk egy puha plédbe! - Tegyük egy kenguruba, vagy babahintába! - Minél idegesebb a baba, annál nagyobb kihívás lehet megnyugtatása, de próbáljunk meg nyugodtak maradni! Ne feledjünk el pihenni amikor a baba alszik, és győződjünk meg saját magunk rendszeres étkezéséről sem! Jobban tudunk vigyázni a babára, ha előtte mi is feltöltődtünk.

HU_registration_cta_banner

Sütik elfogadása