Anyukáktól anyukáknak: Hogyan közöltem, hogy babát várok?

Rebeka, 30 “E-mail-ben meghívtam magunkhoz a rokonokat egy családi összejövetelre és egy közös játékra, melynek lényege az volt, hogy rajzok alapján kell kitalálni, mire gondolt a másik. Amikor rám került a sor, fölvázoltam két vonalat ezzel jelezve, hogy egy 2 szóból álló kifejezésre gondoltam. Először egy pocakos alakot rajzoltam, majd egy nyilat magam felé ami azt jelentette, hogy „terhes vagyok”.

Először mindenki meglepődött és nem tudta eldönteni, hogy csak viccelek-e. Amikor kiderült hogy nem, nagy volt az ujjongás és sokaknak könnyek szöktek a szemébe...”

Kitti, 39 “Az első kisfiamnál egy pólót vettem a férjemnek, amire a következő volt ráírva: a világ legjobb apukája!” Először zavarodott volt, mert nem értette, de aztán hamar leesett neki mit szeretnék ezzel mondani. Amikor anyukámmal is közöltem, hogy nagymama lesz, egy nagymamáknak szóló könyv kíséretében tettem a bejelentést. Mondanom sem kell, hogy azonnal sírva fakadt, persze örömében!”

Barbara, 23 “Közöltem a nővéremmel, hogy ismét nagynéni lesz (neki is már voltak gyerekei). A másik testvéremmel is közöltem a jó hírt, és az egész család hamar megtudta: mindenki nagyon boldog volt, hogy ismét bővül a család.”

Dóri, 28 “Apukámmal, nevelőanyámmal és 3 éves kistestvéremmel, Robival voltunk épp. Hozzá beszéltünk és amikor mindenki figyelt, megkérdeztem tőle, mit szólna hozzá, ha ilyen ifjan nagybácsi lehetne belőle? Először mindenki érthetetlenül nézett, majd kitört az ováció.”

Nikolett, 41, “Vicces, mert nekem a férjem hívta fel a figyelmemet a terhességemre. ’Szívem, mostanában mintha kissé levert volnál és megnőtt volna az étvgyad. Szerinted létezik, hogy...? ’ ’Nem, egészen biztos, hogy nem.. Vagy, lehet hogy mégis?” Miután megállapítást nyert a tény, leültettük 19 és 15 éves nagy fiainkat és közöltük velük, hogy munkájuk lesz hamarosan: bébiszitterkedhetnek!”

Sütik elfogadása