A várandósság bejelentése: közlés a partnerünkkel

Deidre Uria

Az izgalmat, - amikor megtudjuk, hogy kisbabát várunk – mindegy hogy ez az első vagy ötödik terhességünk, – nehéz elrejteni! Ahelyett hogy kifecsegnénk a jó hírt párunknak, válasszunk ki egyet az alábbi mókás módszerekből melyekkel tudathatjuk párunkkal, hogy bizony apuka lesz!

1. Nap végi meglepi

Lefekvéskor, a terhességünk diagnosztizálásának napján, - csusszanjunk be kedvesünk mellé az ágyba és egy mosollyal az arcunkon köszönjünk el tőle úgy, hogy „jó éjszakát apuci!”

2. Avassuk be a konyhai személyzetet!

Foglaljunk le egy asztalt egy étteremben, és kérjük meg a konyhai személyzetet, hogy írjanak egy „gratulálok” feliratot a csokoládéba vagy gyümölcspürébe a párunk desszertes tányérján. Ha már próbálkoztunk a teherbeeséssel, hamar kitalálhatja az üzenet mögötti jelentést, de ha babánk egy kellemes meglepetés, megjátszhatjuk az ártatlant, amíg pontosan ki nem találja.

3. Csomagoljuk ki az ajándékot!

Fogadjuk párunkat a reggeli asztalnál egy díszes szalagot tekerve a derekunk köré. Kérjük, meg hogy csomagolja ki az ajándékot, és látni fogja a szalag alá írott szavakat „kismama vagyok”.

4. A zene hangja

Állítsunk össze egy zeneválogatást, aminek a címében szerepel a baba (bébi) szó. Nyomjuk meg a lejátszás gombot és tekerjük fel a hangerőt egy hétvégi nap, amikor mindketten a lakásban tevékenykedünk. Nézzük, meg mennyi időbe telik neki mire kapcsol!

5. Hagyjuk, hogy ételünk beszéljen!

Térjünk el a megszokott hétköznapi vacsora menütől és helyette készítsünk társunknak egy ízletes ételt bébi cékla, bébi krumpli, bébi kukorica és bébi répa felhasználásával.

6. Beszéljen helyettünk a torta!

Süssünk párunknak egy tortát és írjuk a tetejére cukormázzal, hogy „babát várok”. Egy este a vacsorát követően alkalomadtán helyezzük el vele szemben és figyeljük a reakciót.

7. Vonjuk be a gyerekeket a mulatságba

Alkoholos filcet és festéket használva díszítsünk ki egy pólót, idősebb gyermekünk számára aminek az elején az szerepel „nagy testvér”. Öltöztessük be és kérjük meg, hogy keresse meg az apját (vagy várjon amíg hazaér). Hallgassuk a másik szobából, ahogy párunk feldolgozza az üzenetet, és álljunk készen egy hatalmas ölelésre, amikor rájön, hol rejtőzünk.

8. A meglepetés erejével

Ha nem bánjunk, hogy első előjegyzésünkön és ultrahangunkon egyedül jelenünk meg, lepjük meg őt kis ajándékdobozba csomagolt képekkel és adjuk át neki a találkozó éjszakáján.

9. Küldjünk üzenetet!

Mondjuk el párunk szüleinek és kérjük meg őket, hogy árulják el a titkot egy beszélgetés alkalmával. Kedvesünk először talán jót nevet rajta - az izgalom és idegesség miatt - de a szeretteitől kapott hírek egy olyan különleges pillanat lehet, amit soha nem felejt el..

Élvezzük ki a pillanatot, amikor eldöntjük, hogy terhességünket örömtelien közöljük párunkkal- ez egy gyönyörű út kezdete, amelyen közösen megyünk végig!

Sütik elfogadása