10 mókás ötlet a várandósság bejelentéséhez

Deidre Uria

A várandósságunkat övező titokra hamarosan fény derül. Íme 10 inspiráló ötlet a nagy hír bejelentéséhez:

1. Ultrahangos tudósítás Szkenneljük be az első ultrahangos felvételünket és fénymásoljuk le, majd helyezzük egy borítékba amire ráírjuk: „Hamarosan érkezik!” Mellé pedig feltüntethetjük a szülés várható időpontját.

2. Pozitívan izgatottan Vegyük elő a pozitív terhességi tesztünket és helyezzünk alá egy fotópapírt, majd fotózzuk le. Küldjük el a képet minden különösebb kommentár nélkül, s hagyjuk, hogy a fotó önmagáért beszéljen. Utána nincs is más hátra, mint fogadni a hívásokat, sms-eket és email-eket.

3. Buci a sütőben Helyezzünk egy hamburger zsemlét a sütőrácsra és készítsünk róla fotót. Tegyük azt egy előre gyártott képeslapba és küldjük el a családtagoknak.

4. A tesók üzenete Idősebb gyermekünkre húzzunk egy „nagy testvér” feliratú pólót és fotózzuk le! A képet küldjük el szeretteinkek, a szülés várható dátumának feltüntetésével.

5. Táblára írva Szerezzünk be egy fekete táblát, amire krétval lehet írni. Rajzoljunk rá egy lefelé mutató nyilat és írjuk alá az érkezés várható időpontját. Vegyük kézbe a táblát úgy, hogy nyíl a pocakunk felé mutasson! Kérjük meg párunkat, hogy készítsen rólunk egy képet, aminek fénymásolatait aztán kiküldhetjük a rokonságnak, ismerősöknek.

6. Minden szék foglalt! Helyezzünk három széket egymás mellé a kertben: egyet magunknak, egyet a párunknak és egy kis széket, ami majd a babáé lesz. Állítsuk be automata fotózásra a fényképezőgépünket és huppanjunk le gyorsan a 2 felnőtt székre, majd mosolyogjunk! Küldjük szét a képeket és hamarosan érkeznek a gratulációk!

7. Postán

A hírközlő papírlapot kössük át egy szép, színes masnival, így helyezzük borítékba és adjuk postára!

8. Boldog Szülinapot! Küldjünk egy születésnapi meghívót szeretteinknek, de ne fedjünk fel minden információt azonnal, hogy az olvasónak a részletekért tovább kelljen olvasnia.

A meghívóba írjuk bele a születés várható dátumát és azt, hogy remélhetőleg egy új kis jövevény születésének napját fogjuk közösen megünnepelni.

9. Oh, majdnem elfelejtettem Írjunk egy kedves emailt a barátoknak, mintha csak a szokásos hétköznapi eseményekről számolnánk be nekik. A levél aljára utóiratban közöljük a baba érkezésének tényét és születésének várható időpontját.

10. Magazinos trükk Alakítsunk át egy kismama magazin címlapot vagy cikket annak megfelelően, hogy saját képünket és adatainkat (pl. a baba neme, vagy születésének várható időpontja) helyezzük a magazinon szereplő kismama helyére.

A nagy hír megosztása arról, hogy szülőkké válunk – mindenképp egy jelentőségteljes esemény, ezért érdemes emlékezetessé tenni azt!

Sütik elfogadása