Toddler-Game-Follow-the-Leader

Játék tipegőknek: "Kövesd a kapitányt!"

Katie Murray

 • Helyszín

  Szabadban

 • A játék lényege

  Kognitív fejlődés

 • Amire szükség lesz:

  Tornacipő

A játék menete


Amikor helyszínt keresünk a játszáshoz, valószínű, hogy a közeli játszótér fog eszünkbe jutni legelőször – és ez így van rendjén! Egy park, vagy játszótér kitűnő helyszín a szórakozáshoz és játékhoz, de tudtad, hogy ezek mellett remek megoldás a motoros készségek fejlesztéséhez is?

Irány a játszótér, ahol ezt a mókás játékot játszhatjuk, mindemellett tipegőnknek segít egy kis energia elégetésében is!

Használjuk ki a játszótér területét a "Kövesd a kapitányt!"nevű játékhoz! A gyermekek ebben a korban imádják a környezetükben élőket utánozni, miért ne lehetne hát csemeténk saját magunk "másológépe"?

1. Mondjuk el gyermekünknek, hogy kövessen bennünket a játszótér területén és tegye, amit mi teszünk.

2. Kezdjünk el mozogni! Elfuthatunk a mászóka alatt, lecsúszhatunk a csúszdán, vagy fel is mászhatunk rá. Akármit is csinálunk, közöljük előtte az irányt, amerre megyünk („Most nyusziugrásban elszökkenünk a hintáig!”). Ha gyermekünk esetleg még túl fiatal ahhoz, hogy kövesse az utunkat, helyette nyugodtan foghatjuk a kezét, miközben körbemozogjuk a játszóteret.

3. Ha sikerült mindent végigcsinálni, öleljük meg a kicsit és közöljük vele, hogy remek munkát végzett.

Trükkök és javaslatok


A biztonság érdekében maradjunk közel a gyermekünkhöz és figyeljünk oda minden történésre! Ne engedjük, hogy rácsússzon egy másik gyerekre a csúszdán. Ha szeretnénk, hogy csemeténk lelkes maradjon, legyünk mi is lelkesek. Éljenezzünk, tapsoljunk, sőt még zenét is játszhatunk telefonunk segítségével!

Tanulás és fejlődés


A feladatok követésével új fogalmakat taníthatunk meg gyermekünknek, mint például: föl, le, át és körül. A szavak megjegyzését segíti, ha közben csináljuk is amit épp kimondunk!

Ebben a korban, a gyerekek feszegetik fizikai határaikat és folyamatosan felfedezik testük új irányokba történő mozgását, vagyis a csúszás, mászás, ugrás és a csúszdán történő leérkezés mind-mind fejlesztik a gyerekek motoros készségének fejlődését.

Ez is érdekelhet:

Pelenkák

Pampers Premium Care pelenkák

Puha, mint a pamut az 5-csillagos bőrvédelem érdekében

Babajátékok: labdadobás és gurítás

 • Helyszín

  Otthon, a szabadban

 • A játék lényege

  Motoros készségek

 • Amire szükség lesz:

  Különféle méretű, színű és anyagú puha labdák