Túrázás a kicsikkel

Soha nincs túl korán ahhoz, hogy gyermekünkkel a szabadba menjünk! Először csak egy rövid és kellemes kis sétára, ami fokozatosan átvált kisebb majd nagyobb túrákra, míg végül csemeténk maga lesz a túravezető...

A levegőn töltött idő nemcsak átmozgat bennünket, de a napsütés D-vitamint is juttat kisbabánk szervezetébe. (egy a fontos, hogy mindig megfelelően öltöztessük föl a picit, hosszú ujjú, hosszúnadrág és karimás sapi, melyek megvédik bőrét a káros napsugárzás ellen.)

Számos erdőben találhatók kifejezetten a túrázásra alkalmas tanösvények. Amennyiben ez még „nagy falat” a számára, elég ha a lakókörnyezetünkben teszünk egy sétát a parkban, vagy a ház körül. A lényeg, hogy kimozduljunk, sétáljunk egyet és felfedezzük a környéket, ami nekünk és csemeténknek is egyaránt jót tesz!

Az alábbiakban a természet felfedezéséhez kínálunk segítő ötleteket:

Tapasztalatszerzés

Ahhoz, hogy kiruccanásainkból a lehető legtöbbet kihozzuk, előtte mindig tájékozódjunk! Nézzük meg, hogy az általunk kijelölt ösvények, csapások, alkalmasak-e a babakocsival való közlekedésre. A tanösvények mentén számos információ van kitáblázva, nemcsak az útvonalra, de a természeti kincsekre vonatkozóan is.

Ha odakint túl meleg, vagy rossz idő van, inkább maradjunk otthon. A picinek nem biztos, hogy jót tesznek a szélsőséges időjárás viszontagságai.

Alapvető biztonság

Akár süt a nap, akár a felhők mögé bújt be éppen, gondoskodjunk az UV sugárzás elleni védelemről! Napközben többször is kenjük be a baba bőrét! Ne becsüljük le a megfelelő cipő viselésének fontosságát sem! Ha a baba velünk együtt sétál, fontos, hogy egy stabil, a bokáját tartó cipőben, ne pedig egy könnyű szandálban lépkedjen! Persze ez nem azt jelenti, hogy azonnal el kell rohannunk beszerezni egy pár új cipőt, de fontos, hogy olyan kényelmes lábbelit adjunk csemeténkre, amely nem töri föl a lábát.

Vigyünk magunkkal sok vizet és egy kis egészséges elemózsiát is, mivel a túrák kimerítőek lehetnek a picik számára. Fontos, hogy a kiszáradás veszélye senkinél ne álljon fönn akkor sem, ha már eltávolodtunk az autónktól.

Maradjunk lakott terület közelébe és semmiképp ne vágjunk az ismeretlenbe egy pici babával!

S végül, de nem utolsósorban, legyen nálunk egy alap elsősegély-csomag a váratlan helyzetekre!

Sütik elfogadása