Hogyan segítenek a bugyipelenkák a szobatisztaságra való nevelés folyamatában?

Kisbabánk készen áll a bilire szoktatásra? Ideje lecserélni a hagyományos babapelenkákat az átmenetet nyújtó bugyipelenkákra! Megmutatjuk, hogyan segítenek a bugyipelenkák a szobatisztaságra való nevelés során.

1. Növelik a kicsik önbizalmát

A szoktatáshoz tervezett bugyipelenkák sok pici számára jelentenek pszichológiai segítséget. Használatuk révén a babák már „felnőttesebbnek” érzik magukat, hiszen hasonló „bugyit” viselnek, mint anya, vagy apa. Mindemellett egyedül is fel tudják húzni és le tudják venni, ami segít nekik az önállóságban.

2. Átmenetet biztosítanak

A bugyipelenkák kiváló ugródeszkák az átmeneti időszakban, mivel a kisbugyikat utánozzák, ugyanakkor továbbra is felfogják a vizeletet.

Minaddig, amíg a babák nem képesek órákon át szárazon maradni, addig elkerülhetőek a „balesetek” és nyugodtak lehetünk afelől, hogy a pici nem fog semmit összepiszkítani.

3. Használatuk egyszerű

A bugyipelenkák használatát egyszerűre tervezték mind a baba, mind pedig a mama számára. Könnyen fölhúzhatóak, rögzítőfüleikkel pedig könnyen eltávolíthatóak.

4. Elősegítik a wc használatát

A sima pelenkákat úgy tervezik, hogy a baba ne tudja magának levenni őket. A bugyipelenkákat ezzel ellentétben a kicsik is le tudják tolni, így adott esetben maguktól is ráülhetnek a bilire, vagy a vécére.

Noha a bugyipelenkák felfogják a vizeletet és székletet, mégis érzik benne a babák hogy „valami történt”, így előbb-utóbb maguktól is rájönnek, hogy sokkal jobb érzés száraznak, mint nedvesnek és piszkosnak lenni!

Sütik elfogadása