Mit mondnak a szakértők: Mikor fog járni a kisbabám?

Amanda Palmer

Számos baba az első születésnapja körül kezd el először járni.

Mint minden „mérföldkő” esetén, úgy a járás elsajátítása is széles intervallumban mozoghat. Minden gyermek másképp fejlődik és más tempóban ér el fejlődésének főbb állomásait.

Szülőként rengeteget tehetünk annak érdekében, hogy megkönnyítsük a baba dolgát. A pocakjára fektetve a picit, nagyon hasznos izmokat erősíthetünk. Ahogy a baba egyre több dolgot sajátít el, pontosan fogjuk tudni milyen kényelmi szinten áll, és mikor érdemes őt próbára tenni.

Az alábbi információkat használhatjuk egyfajta listaként, amely összegyűjti a fejlődésnek mindazon fontos állomásait, melyekhez gyermekünk érkezni fog; azonban ne ijedjünk meg, ha ennél lassabb tempóban halad. Kövessük gyermekünk fejlődését a gyermekorvos segítséével!

Néhány gyermek átugrik egy-egy fontos fejezetet a fejlődésében, ettől azonban nem szabad megijedni, előbb utóbb ugyanis minden lépést el fognak majd sajátítani. Néhány baba minden lépésben idő előtt célba ér, s ezt hatalmas öröm nézni – szülőként pedig mindig lehet új kihívásokat találni a gyermek számára.

Igyekezzünk ezeket a pillanatokat maximálisan kiélvezni, ugyanis az idő csak úgy repül!

Sütik elfogadása