Koraszülött ápolás: súlygyarapodás

Shelly Reese

A koraszülötteknek annyi kalóriára van szükségük, amennyit csak megkaphatnak! Ezek a hasznos tanácsok segíthetnek bennünket abban, hogy a megfelelő tápanyagot biztosítsuk a baba számára, amitől hamar fölszedi a „dekákat”.

Tejpótlók és kiegészítők

A babánk első honapjai során, az étrendje nyilvánvalóan szorosan előírt lesz. Ha még egészen pici, akkor anyatejet, vagy a szokásosnál zsírosabb tápszert kell adnunk neki.

Emlékezzünk: A babák gyomra még pici, ezért gyakran kell őket etetni. Hogy meggyőződhessünk arról, hogy eleget eszik-e, tartsuk a szemünket a viselkedésén és ellenőrizzük a pelenkáit! Minden etetés után elégetettnek kell látszódnia, és naponta hat-nyolc székletének továbbá legalább hat-nyolc nedves pelenkának kell lennie.

Maximalizáljuk az etetéseket, őrizzük meg a kalóriákat!

Amíg az étrendjének megváltoztatásával nem tudunk segíteni babánknak súlyt felszedni, dolgozhatunk azon, hogy eredményesebbé tegyük az etetéseit.

Segítsük őt abban, hogy ne kelljen fölöslegesen kalóriákat égetnie. Amikor nyugtalan és nyűgös, vagy küzd azért, hogy fenntartsa a testhőmérsékletét, azt a kalóriát égeti el amit a növekedéshez és súlygyarapításra használhatna!

A kenguru módszer egy nagyszerű módja annak, hogy megnyugtassuk babánkat és segítsünk neki nyugodtnak maradni. Ebben a helyzetben testünk reagálni fog arra, hogy csemeténk hőmérsékletét optimális szinten tartsa. A szoros testi kontaktus tehát segít a koraszülötteknek, hogy gyorsabban szedjenek fel súlyt.

Minden anya és apa biztosra akar menni a tekintetben, hogy babája megkapja a növekedéshez és gyarapodáshoz szükséges tápanyagokat, de ne aggódjunk túlzottan! Babánk nőni fog – talán még gyorsabban is mint ahogyan azt képzeljük!

Sütik elfogadása