Újszülöttel otthon – kihez fordulj segítségért?

Támogatás újdonsült anyák számára

Semmilyen körülmények között ne próbáljunk meg egyedül túljutni a szülésen, vagy az azt követő pár napon! Mindannyiunknak szüksége van segítségre és támogatásra, egy újszülött kezeléséhez. A szülésznők és ápolónők személyes felügyeletet és tanácsadást nyújtanak, de a barátok és családtagok is létfontosságúak. Szükségünk lesz néhány pár segítő kézre, akik támogatnak a háztartási teendőkben, illetve szükségünk lesz néhány extra szempárra és fülre, amik figyelik gyermekünket ameddig mi tartunk egy délutáni pihenőt és feltöltjük energiatartalékainkat!

Egy apró segítség is rengeteget számít

A szülés, majd utána egy újszülött gondozása egy olyan feladat, amit senkinek sem lenne szabad teljesen egyedül csinálnia. Kutatások kimutatták, hogy a megfelelő támogatás jótékony hatással van a terhességre, szülésre és a szülés utáni időszakra. Ezért lesz velünk a szülésznő a vajúdás során, a védőnő pedig egy telefonhívásra tőlünk, az első pár hétben. Szülés után, a védőnő többször meglátogat majd bennünket, amíg ki nem jelölik számunkra a gyermekorvost. A védőnő feladata, hogy a mi és gyermekünk egészségén és jólétén tartsa a szemét a kezdeti szülés utáni időszakban. Ha két hét után minden rendben, a háziorvos átveszi a gyermek egészségügyi ellátásának a feladatait.

Számíthatsz rám!

Ha a barátok és hozzátartozók segítő kezet nyújtanak a szülés alatt és után, bátran fogadjuk el! Főzessünk könnyű ételeket, amit lefagyaszthatunk és a kórházból hazatéréskor megmelegíthetünk – sem neked, sem pedig a párodnak nem lesz ereje főzni! Ne legyünk szégyenlősek megmutatni hogy merre van a porszívó! A jutalmuk egy kis ráadás összebújás a babával. Ha bármilyen gond van, vagy túlterheltnek érezzük magunkat, forduljunk orvosunkhoz, bábánkhoz. Ne csináljuk egyedül, támaszkodjunk másokra, hogy koncentrálni tudjunk az újszülöttre!

Sütik elfogadása