Egy másik verzió: szülés vizes medencében

Vízben született babák

Vizes medencében történő szülésen gondolkodunk? Tetszik az ötlet, de aggódunk a kockázatok miatt? A vízben szülés egyre népszerűbbé válik, és egy alternatívát kínál a hagyományos módszerek mellé. Ha kórházunk kínál ilyen lehetőséget, preferenciánkról értesítsük szülésznőnket jóval előbb, de maradjunk rugalmasak, mivel a nagy napon a medence talán már használat alatt lesz, és elképzelhető, hogy újra kell gondolnunk a tervünket!

Víz és szülés

Tapasztaltad már, hogy milyen csodálatos érzés egy meleg vízben fürdőt venni, amikor feszült vagy, esetleg fájdalmaid vannak? Ugyanez a szabály érvényesül a terhesség utolsó fázisában, amikor babánk súlya és nyomása fájdalmas összehúzódásokhoz vezetnek, valamint szülés közben is, amikor az összehúzódások és érzelmi felfűtöttségünk feszültté tesz minket.

A H2O gyógyító ereje:

A baba megszülése előtt, a meleg vízben ülés vagy egy meleg zuhany ellazítja az izmainkat és csillapítja a szorongást. A vízterápia (hyroterápia) használata segíthet ellazítani méhünket hozzájárulva ahhoz, hogy hatékonyabban dolgozzon, valamint nagy lépés a magas vérnyomás csökkentése felé. De ami a legfontosabb, ha nyugodtak tudunk maradni szülés közben, kontroláltabbak leszünk, valamint hatékonyabban tudunk megbirkózni a gyerekszüléssel.

Kádtippek

Amíg nem lépnek fel komplikációk, addig biztonságos vízben ülve életet adni babánknak. Az elérhető lehetőségektől függően, ahol megszüljük a babát, akár meleg zuhanyt is vehetünk, a falnak dőlve vagy egy sámlin ülve, hagyva, hogy a permet a hátunkra vagy a hasunkra hulljon: esetleg feküdjünk be egy kádba vagy szülőkádba. Ha azt tervezzük, hogy vizet használunk majd gyermekünk szüléséhez, hozzunk egy felfújható párnát vagy egy összegöngyölt törülközőt, hogy kipárnázzuk a nyakunkat amikor relaxálunk. Az előre eltervezett vizes szülés esetén, szülő társunk is csatlakozhat hozzánk, a vízbe (így hoznia kellene egy fürdőruhát).

A kórházi túránkon, derítsük ki, hogy van-e hozzáférésünk zuhanyzóhoz vagy fürdőszobához. Ha úgy gondoljuk, hogy szeretnénk vizet használni a valódi szülés során, akkor ez alaposabb tervezést igényel.

Sütik elfogadása