Egy kis önkényeztetés a szülés előtt

Deidre Uria

Az utóbbi nyolc hónap sürgés-forgása közepette a családunkra, az otthonunkra, a saját életvitelünkre koncentráltunk, hogy felkészüljünk a kis jövevény fogadására. A felkészülés utolsó fázisában azonban ne felejtsük ki a soha véget nem érő listánkról, hogy magunkat is kényeztessük!

Az alábbiakban az „kismama-kényeztetés” nyolc módja olvasható, éljünk vele az utolsó napokban, aztán jöhet, aminek jönnie kell!

1. Manikűr/Pedikűr

A terhességnek ebben a szakaszában a prenatális masszázs esetleg kevésbé nyugtat, sőt talán inkább kényelmetlen. Ajándékozzuk meg magunkat inkább egy kényeztető manikűrrel és pedikűrrel, hogy a bőrünk bársonyos, a körmünk pedig jól ápolt legyen.

2. Ragyogjon a ház!

Hívjunk ki takarító szolgálatot, hogy végigsuvickolják, letisztítsák és kifényesítsék a ház minden négyzetcentiméterét. A kórházból való hazajövetelkor az első cél a babával való kötődés kialakítása, nem pedig a konyhakő morzsátlanítása lesz. A szülés után négy héttel érdemes őket megint kihívni, hogy rendbe rakják a kéglit.

3. Moziba, egyedül!

Merüljünk bele a történetbe, tudván, hogy utána nem kell megbeszélnünk, hogy tetszett. Mivel magunk vagyunk, miért ne rendelhetnénk egy kis vajas pattogatott kukoricát, és kérhetnénk extra kényelmes nézőtéri ülőhelyet?

4. Olvasgatós pihenés

Böngésszük át a könyvesbolt bestselleres polcait, és válasszunk ki jó párat, hogy bőven legyen mit olvasnunk a kórházban. Ha a szórakoztató olvasmányokhoz nem fűlik annyira a fogunk, begyűjthetünk néhány pletykalapot és életmódmagazint.

5. Irány a fodrász!

Ha már egy ideje halasztgattuk a nagyon is szükséges hajvágást vagy frizura igazítást, nyomás, jelentkezzünk be! Ne feledjük, tucatnyi kép készül majd rólunk, ha babi előbújt!

6. Pocakfotózás

Rendeljünk házhoz fényképészt, hogy várandós fotórorozatot készítsen rólunk, amely kiemeli várandós ragyogásunkat és domborodó pocakunkat. Kinyomtatás után büszkén mutogathatjuk őket.

7. Töltsünk egy utolsó éjszakát kettesben

Rúgjunk ki a hámból és „randizzunk” egy nagyot párunkkal! Foglaljunk asztalt egy étteremben, vagy menjünk el este koncertre, színházba, ami csak jólesik!

A várandósság utolsó heteiben azt ünnepeljük, milyen messzire jutottunk e kilenc hónapos utazás során. Nincs megtisztelőbb gondoskodás annál, ha pihenünk és lazítunk egy kicsit, hiszen megérdemeljük!

Sütik elfogadása