Anyukáktól anyukáknak: mit készítsünk össze a kórházba?

Amanda Palmer

A kórházban szükséges holmik összekészítése a babavárás egyik legizgalmasabb szakasza: megkezdődött a végső visszaszámlálás!

A kórházi bőröndben legyenek benne a mama alapvető tisztálkodó szerei, és persze egy fényképezőgép. Puha zokni, egy otthoni kedvenc párna, mobiltöltő, némi száraz sampon kezdésnek. A pakoló kaland végső célja: pakoljunk be bármit, ami a mama kényelmét szolgálja.

Az alábbiakban olvasható, hogy mit vittek be magukkal a mamák:

Jutka, 38 éves „Egy olcsó strandruhát vittem be. Jobban néz ki, mint a kórházi köntös, elöl viszont jó kivágott, könnyen lehet benne szoptatni.”

Vajúdás közben nem feltétlenül választhatunk, hogy mit viseljünk, de ha már átkerültünk a lábadozó szobába, elővehetjük a tréningnadrágot. A benntartózkodás alatt az ápolók fizikai vizsgálatokat végeznek a mamán és a babán is, úgyhogy a laza ruházat az ideális.

A kórteremben töltjük a kórházi tartózkodási idő legnagyobb részét. Érdemes bepakolni egy tabletet vagy e-book olvasót és hozzá fejhallgatót. Kisbabánkkal valószínűleg egy szobában leszünk, így mindkettőnknek szüksége lehet csendes pihenőidőre.

Judit, 31 „Miután a fiam születésekor már tapasztaltuk, hogy mekkora a zaj a kórházban, hoztunk a lányunknak egy fehér zaj generátort. Hála az égnek, mert többen szültek aznap éjszaka, és igencsak hangosak voltak.”

Erika, 32, „Vittem magammal némi aprót, hogy a férjemmel tudjunk üdítőt meg rágcsát venni az automatából, amíg a család hozott be elemózsiát. A kórházi koszt jó volt ugyan, de kellett egy kis kiegészítő!”

Vajon van-e hajszárító a kórházban? Ha nem vagyunk biztosak benne, kérhetjük, hogy vezessenek körbe bennünket, így jobban átláthatjuk, mi mindenre lehet még szükségünk. Pelenkát és bababody-t általában adnak a kórházban, de érdemes esetleg egy sapkát vagy egy rend ruhát bevinni a fotózáshoz.

És persze hagyjunk helyet a hazavinnivalóknak: sokkal több holmit viszünk majd haza, mint amennyivel bejöttünk!

Sütik elfogadása