A szülésnél jelenlévő partner szerepe

A partner felelõssége, hogy támogasson, felvidítson, szeressen és segítséget nyújtson a szülési fájdalmak periódusában és a szülés alatt. Fontos, hogy szükség esetén képes legyen eleget tenni minden kívánságunknak! Elkerülhetetlen, hogy a szülési partner tisztában legyen a születéssel kapcsolatos számításainkkal, érzelmeinkkel és preferenciáinkkal.

Együtt a csodában?

Szemtanúja lenni egy új élet születésének csodálatos élmény, olyan, amit születési partnerünk soha nem fog elfelejteni. Legtöbb esetben a szerencsés kiválasztott, aki részese lehet ennek a nem mindenapi eseménynek, - az újszülött édesapja, de választhatjuk legközelebbi barátunkat, édesanyánkat vagy egyik családtagunkat is. Fontos, hogy olyan személyt válasszunk, akiben teljes mértékben megbízunk, akinek oldalán megkönnyebbülést érzünk és akire megingathatatlanul támaszkodhatunk mikor a helyzet úgy kívánja. Gondoljuk át alaposan és vitassuk meg partnerünkkel. Elõfordulhat, hogy több mint egy illetõt szeretnénk magunk mellett tudni a kórházban. Ilyen esetben, vázoljuk fel az elõnyeit egy harmadik félnek, aki szükség esetén támogatni tudja kiválasztott partnerünket. Hasznos ötlet tartalék jelölttel készülni olyan esetben, ha az elsõ választásunk valamilyen oknál fogva mégsem elérhetõ. Barátaink és családtagjaink hezitálás nélkül támogatásunkra sietnek, hogy egy új élet kezdetének részeseivé váljanak.

“Munkaköri leírás”

A szülési partner feladatköre rendkívül fontos. Több, mint pusztán jelen lenni, és kezünket szorítani. Legfõbb felelõsségük gondoskodni arról, hogy a lehetõ legnagyobb mértékû támogatást, bíztatást valamint kényelmet nyújtsanak a szülési fájdalmak enyhítése és a születés során. Szükségünk van valakire, aki kész kielégíteni minden egyes szeszélyünket a Nagy Napon és aki nyugodt marad akkor is, ha minden öt percben más pozícióra vágyunk. Valaki, aki boldogan körbesétálgat velünk a szobában, vagy leül a földre és kipróbálja velünk az összes pozíciót, amit a Nagy Napra gyakoroltunk. Valaki, aki nem riad vissza attól, ha irritálóan viselkedünk, vagy egyedüllétet követelünk; aki képes megõrizni nyugalmát a nehéz pillanatok alatt is, és teljes vállszélességgel van jelen, amikor mi már úgy érezzük, a végét járjuk. A szülési partner megtapasztalhatja a születés egész csodálatos folyamatát és láthatja világrajönni a kisbabát. Õ az, aki a kisbabával marad, ha orvosi ellátásra szorolunk a születést követõen, vagy ha valamilyen okból az újszülöttet ki kell vinni a szülõszobából. Lehetséges, hogy partnerünk nagy megpróbáltatásokon megy majd keresztül, de minden nehézséget ő is elfelejthet, amikor elõször átötelheti velünk újszülött kisbabánkat.

Sütik elfogadása