Stimuláló és könnyen kivitelezhető kirándulások

Egy kisgyermekkel nagyon fontos, hogy sokat kimozduljunk a lakásból. A gyerekek ebben a korban szeretnek minél többet felfedezni, tanulni a világról és a környezetükről, épp ezért az egynapos programok kiválóan alkalmasak erre.

Mit csomagoljunk?

Mielőtt kilépünk az ajtón, ne felejtsünk el útravalót bekészíteni, hiszen a picinek szüksége lesz rá a nap folyamán. Pakoljunk be plédeket, váltóruhát, vizet és nassolnivalót, és ne felejtsünk el bekészíteni extra pelenkákat sem (vagy melegítőnadrágot illetve alsóneműt, ha gyermekünk már bilire szokott).

Kisgyermekek számára az állatkertek, parkok, gyerekmúzeumok és akváriumok kitűnő programok. Ezek a túrák nem az extravaganciákról szólnak, hanem a mókáról! Íme néhány egyszerű programajánlat, amely garantáltan leköti a tipegők figyelmét:

1. Piknik a ligetben

Nos, melyik gyerek nem szeret a ligetben bóklászni? Csomagoljunk be egy kosár bababarát elemózsiát, egy plédet, egy sapit, egy kis napolajat és néhány játékot (mint például labdákat, lapátot és vödröt) a kirándulásunkra.

A legideálisabb, ha a közelben egy játszótér is található, vagy nagy, szabad terek a mozgáshoz.

2. Látogassunk el az állatkertbe!

Az állatkerti séta egy kihagyhatatlan kimozdulási lehetőség kisgyermekünkkel. Mondogassuk vele a különféle állatok neveit és még utánozzuk is a hangokat, amiket kiadnak – a kicsik ezt imádják!

3. Felfedezések tömegközlekedéssel

Azok a tevékenységek, amelyek buszozással, vonatozással vagy hajózással járnak, garantáltan nagy szórakozást nyújtanak a kicsiknek! Ha van rá lehetőségünk, hogy a helyi járatokat használjuk, szálljunk fel, és utazzunk néhány megállót.

Üljön a pici az ablak mellé – teljesen megbabonázza majd a helyszínek gyors váltakozása. Ha netán elkezdene unatkozni, leszállhatunk a buszról, vagy villamosról és felfedezhetjük a környéket vagy akár beugorhatunk egy étterembe egy finom ebédre, vagy egy sütire.

4. Nézzünk meg egy tropikáriumot!

A hatalmas tartályokban úszkáló, sok színes hallal nem igazán tudunk mellényúlni! A rengeteg különféle formájú és fajtájú hal, teljesen le fogja nyűgözni gyermekünket. Egy tropikárium, vagy vízivilág látogatás nagy móka lesz mindkettőnknek és nagyban segíti az érzékek fejlődését, és oltja a kíváncsiságszomjat.

Ha esetleg nem lennénk biztosak abban, hogy hová menjünk és mit csináljunk, akkor keressük fel a helyi kultúrházat és érdeklődjünk gyerekprogramok után a környéken.

Továbbra is ötleteket keresünk? Engedjük tipegőnknek, hogy kitalálja, mit szeretne csinálni! Lehet, hogy a játszótérre vágyik vagy egy banános kehelyre a közeli cukrászdában. A gyerekeknek kevés beleszólása van a mindennapok eseményeibe, így hát néha a kezébe adhatjuk a gyeplőt (ésszerű keretek között persze!) és hadd döntse el ő, merre induljunk.

Sütik elfogadása