A baba első repülőútja

Jane Chou

Sok újdonsült szülő aggodalommal tekint a kisbabájával történő utazásra, ami egyfelől teljesen érthető. Másfelől viszont a kisbabák, -mivel rengeteget alszanak, - gyakran kifejezetten jól viselik az utazást. Szóval ha tartunk a gondolattól, nincs okunk az aggodalomra, hisz egy kis tervezéssel az egész család számára felejthetetlen élmény lehet a csöppség első repülése.

Íme pár tipp ami segíthet abban, hogy zökkenőmentes legyen az utazás:

1. Tartsuk tisztán a kezeinket!

Ez minden családtagra vonatkozik, beleértve a babánkat is. Gyermekünk fejlődő immunrendszerének legnagyobb ellenségei az utazás során azok a baktériumok, amelyekkel érintkezhet, ezért gondoskodjunk a rendszeres kézmosásról a család minden tagja számára! Csomagoljunk az útra kézfertőtlenítő gélt vagy fertőtlenítő törlőkendőt, arra az esetre, ha erre mégsincs lehetőség.

2. Készítsünk be saját pelenkázó alátétet!

Ez segít távol tartani a baktériumokat, ha nyilvános helyen kerülne sor a pelenkacserére.

3. Használjunk biztonsági gyerekülést!

A legbiztonságosabb hely babánk számára a gépen, egy minden előírásnak megfelelő gyermekülésben van, és nem az ölünkben.

4. Enyhítsünk a fülduguláson!

A légnyomás változása a kabinban fel- és leszálláskor, könnyen okozhat kellemetlen füldugulást a babánk számára. Mivel a nyelés segít kiegyenlíteni a légnyomást, a kellemetlen érzést könnyen enyhíthetjük szoptatással, de akár egy cumi vagy az ujjszopizás is könnyíthet a helyzeten.

5. Készítsünk be többet a kelleténél!

Gondoskodjunk arról, hogy több pelenka kerül a csomagba annál, mint amennyire szerintünk szükségünk lesz. Emellett pakoljunk sok nedves babatörlőkendőt és plusz babaruhát is a biztonság kedvéért. Ezeket az eszközöket a kézipoggyászba pakoljuk, amelyet fölvihetünk az utastérbe, s persze ne feledjük kisbabánk kedvenc játékait és cumiját sem!

6. Készüljünk fel a „Jet Lag”-re!

Az utazás előtt alaposan pihenjük ki magunkat és gyermekünk dolgának megkönnyítése érdekében, rendezzük át a napirendjét 2-3 nappal az utazás előtt, hogy mielőbb hozzászokjon a helyi időhőz.

7. Állítsunk össze egy nyugodt időbeosztást!

Ha módunkban áll, érkezzünk korábban a reptérre és jelentkezzünk be, valamint használjuk ki az elsőbbségi beszállás lehetőségét, ami a legtöbb gyerekes család számára igénybe vehető.

Válasszunk hosszabb átszállási idővel közlekedő járatokat, hogy elkerüljünk egy őrült rohanást a reptéren, az egyik géptől a másikig. Ezek után már nincs más dolgunk, mint hátradőlni és élvezni az utazást.

Sütik elfogadása