Az első repülőút

Jane Chou

Repülni tervezünk az újszülöttel? Egy kis előrelátással és előkészülettel, gyermekünk első útja a fellegekben egy örömteli kaland lesz az egész család számára! Ha kiváncsi vagy, olvass tovább!

A picivel való utazás gondolata a legtöbb újdonsült szülőt óvatosságra és elővigyázatosságra inti, pedig az igazság az, hogy az újszülöttek sokszor nagyon jó utazóknak bizonyulnak, hiszen annyit képesek aludni! Ezért ha egy pillanatig is kételkedtünk abban, hogy repülőre szálljunk kisbabánkkal, akkor ideje megnyugodnunk! Egy kis tervezéssel garantálhatjuk, hogy az egész család élvezni fogja az utat!

Íme néhány tipp ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen: Mindig ügyeljünk a tiszta kezekre! Ez mindenkire érvényes a családban, beleértve kisbabánkat is. Mivel az újszülött immunrendszere még fejlődésben van, ezért leginkább az adhat okot aggodalomra, hogy milyen baktériumokkal és kórokozókkal találkozik az utazás során. Ezért fontos, hogy mindenki rendszeresen mosson kezet, és vigyünk magunkkal elegendő fertőtlenítő sprayt és nedves fertőtlenítő kendőt is azokra az esetekre, amikor nincs a közelben mosdó. Vigyünk továbbá magunkkal saját pelenkázó matracot! Ezzel megelőzhetjük, hogy a pici bármit is összeszedjen a nyílvános helyeken fenntartott baba-mama szobában. Használjunk babaülést! A legbiztonságosabb hely a repülőn egy újszülött számára egy szabványosított biztonsági gyermekülésben van és nem a mama ölében. Enyhítsük a füldugulás okozta kellemetlenségeket! Amikor a légnyomás változik a felszállás és leszállás alatt, füldugulást okozhat, ami nyugtalanító és kényelmetlen lehet kisbabánk számára. Mivel a nyelés segít a légnyomás kiegyensúlyozásában, ez a kellemetlenség enyhíthető azzal, ha megszoptatjuk a picit, vagy odanyújtunk neki egy cumisüveget, vagy akár a saját ujjunkat, amit szopogathat. Mindenből legyen nálunk tartalék! A biztonság kedvéért vigyünk magunkkal több Pampers pelenkát, mint amiről azt gondoljuk, hogy szükséges lesz, több csomag nedves törlőkendőt, valamint elegendő váltóruhát. Pakoljuk ezeket a kellékeket a kézi táskába, és ne a bőröndbe, valamint ne feledkezzünk meg kisbabánk elengedheteten játéktárgyairól sem. Készüljünk fel az időzónaváltás okozta alvászavarokra! Ügyeljünk arra, hogy mindenki kipihenten kezdje meg az utazást! Annak érdekében, hogy segítsük kisbabánk pihenését, próbáljuk meg az alvási ritmusát már 2-3 nappal korábban a célállomás időzónájához igazítani, majd érkezés után minél hamarabb véglegesítsük az új rutint!

Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy az utazás a lehető legstresszmentesebb legyen! Tervezzük úgy, hogy már jóval az indulás előtt becsekkoljunk és megérkezzünk a repülőtérre! Éljünk az elsőbségi beszállás adta lehetőségekkel, ami a legtöbb esetben biztosított a gyerekes családoknak! Átszállás esetén úgy válasszunk járatot, hogy ne kelljen fejvesztve rohanni, hogy elérjük a csatlakozást! Ha mindez megvan, akkor csak dőljünk hátra és élvezzük az utazást!

Sütik elfogadása