shape-sorter

Formarendszerező

 • Helyszín

  Lakásban

 • A játék lényege

  Játék és szórakozás

 • Amire szükség lesz:

  Cipősdoboz, toll vagy ceruza, éles kés, apró labdák vagy diafilmes dobozok, fakockák

A geometriai formák kiválogatása és összepárosítása, majd a megfelelő nyílásba való beillesztése az első lépés a nehezebb fejtörők felé, amelyeket csak később fog gyermekünk igazán élvezni. Ha még hatékonyabban szeretnénk oktatni gyermekünket, készítsünk saját formákat!

A játék menete


Használjunk egy cipősdobozt és rajzoljunk két formát a tetejére – egy kört, amely elég nagy ahhoz, hogy labdák, vagy üres diatartók férjenek bele és egy építőkocka méretű négyzetet. A formák kivágásához használjunk egy éles zsebkést.

Ezt követően készítsünk több kör és négyzet alakú tárgyat, amelyet tipegőnk szemlélhet és megtapogathat, miközben megnevezzük azokat. „Ez egy labda. A labda kör alakú. Mit gondolsz, melyik nyílásba fér bele a labda?”
Miután mindketten beledobtunk pár labdát és fa építőkockát a dobozba, mutassuk meg neki, hogy kell felemelni a doboz tetejét, hogy megnézhesse, hová „tűntek” a bele dobott tárgyak.

Tanulás & fejlődés


Azalatt, amíg a tipegők megpróbálják a geometriai formákat a megfelelő nyílásba helyezni, megtanulnak tervezni, előre jósolni és problémát megoldani.

Ez is érdekelhet:

Törlőkendők

Pampers Sensitive törlőkendők

Kevesebb törlés a kíméletesebb tisztításért *

Babajátékok: labdadobás és gurítás

 • Helyszín

  Otthon, a szabadban

 • A játék lényege

  Motoros készségek

 • Amire szükség lesz:

  Különféle méretű, színű és anyagú puha labdák