Looking-forward-to-parenthood

Tippek szülőknek. Az anyaság és szülőség örömei

2014. 10. 17.

Terhes kismamából anyuka


Néhány hét alatt partnerünkkel együtt életünk egyik legnagyobb változásán mentünk keresztül. Használjuk ki az utolsó napokat arra, hogy beszélgetünk – mindarról, ami eddig történt és a jövőről, ami ránk vár; reményeinkről és félelmeinkről a soron következő változásról, és arról, hogy hogyan váljunk egy családdá. Ez most a csapatszellem kialakításának az ideje.

Életünk egyik leghihetetlenebb utazásának küszöbén állunk. Ha ez új terület a számunkra, íme, néhány hasznos tanács azokkal a változásokkal kapcsolatban, amire jó eséllyel számíthatunk a szülés után, valamint hogy megkönnyítsük az átmenetet az anyaság felé.

Érdekesség és kihívás


Az új szülők gyakran meglepődve észlelik, hogy a babájuk iránt érzett szeretet intenzívebb, mint ahogy azt valaha el tudták képzelni. Rátekinteni apró újszülöttünkre és apró szemeit fürkészve a melegség járja át a szívünket, és minden rosszkedvet eltüntet. Viszont meglehet, hogy az újdonsült anyukák a bizonytalanság és határozatlanság időszakát élik át, mindemellett mostantól meglehetősen elszigetelve érzik magukat. Ezzel egy időben az apukák ugyancsak túlterheltek lehetnek az új kötelezettségeik miatt. Nincs elegendő óra a napban ahhoz, hogy mindent elintézzünk, és a dolgok gyorsan az új szülők fejére nőhetnek, főleg amikor az apaság és anyaság elvárja tőlünk, hogy a korábbinál sokkal kevesebb alvással heverjük ki a terhelést. A nevelési tippek mindig azt tanácsolják, hogy fogadjunk el minden felajánlott segítséget a barátoktól és hozzátartozóktól! Senki sem mondta, hogy egyedül kell megbirkóznunk az anyaság és az apaság feladataival, így nem szégyen segítséget kérni a korai hetekben.

Tanácsok újdonsült szülőknek


Ha túlterheltnek érezzük magunkat, próbáljuk ki az alábbi tippeket:
• Járjon át minket a „csapat szellem”. Osszuk meg a késő éjszakai feladatokat partnerünkkel – ő elintézheti a büfiztetést és a peluscserét, hogy ezzel visszafekhessünk aludni amint a baba befejezte a szopizást. Vegyük igénybe a barátokat és családtagokat, hogy ételt készítsenek számunkra, vagy segítsenek a házimunkában. Ha nem ajánlják fel maguktól, bátran kezdeményezzük mi a segítségkérést!

• Ne szakadjunk el a társas élettől! A másokkal való kontaktus fontos a mentális jólétünkhöz. Csatlakozzunk „újdonsült szülők” klubjához – és vegyük magunkat körbe olyan emberekkel, akik pontosan ugyanazon mennek keresztül, mint mi. Tárgyaljuk ki az anyaságot ami felbecsülhetetlen értéknek bizonyulhat, emellet talán egy hosszútávú barátságot is kovácsolhatunk magunknak vagy gyermekünknek.

• Legyünk türelmesek! Kilenc hónapig tart mire családdá válunk, így legalább ennyi időt adjunk annak is, hogy hozzáigazodjunk az új szülői szerephez!

Ez is érdekelhet:

Törlőkendők

Pampers Sensitive törlőkendők

Kevesebb törlés a kíméletesebb tisztításért *