Okosan eltöltött szülési szabadság

Hozzuk ki a legtöbbet a szülési szabadságból!

Talán már türelmetlenül várjuk a Nagy Találkozást ksibabánkkal és nem szeretnénk a terhesség utolsó heteit elvesztegetni. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy egy változásra ösztünözzük magunkat. Miért is ne csatlakozhatnánk egy kismama klubhoz, mint például jóga órák vagy vízi aerobik, - ahol új barátokat szerezhetünk. Egy olyan hobbiba is belefoghatunk, ami mindig is érdekelt bennünket, de sosem volt időnk kipróbálni. Szakítsunk időt arra, hogy barátainkat is meglátogassuk, mielőtt beindul a fészekrakó ösztön, és nekiállunk takarítani és rendet tenni.

Szabadidő a jó közérzetért

Bár semmi nem indokolja, hogy ne folytathatnánk a munkát az utolsó percig, mégis a legtöbb leendő anyuka a szülés előtt pár héttel már megkezdi szülési szabadságát. Ez a mi lehetőségünk arra, hogy magunkra koncentráljunk és kiélvezzük a még hátralévő terhességet, mielőtt az anyaság korszakába lépünk. Pihenjük ki egy jól előkészített nyaralással – miután az elmúlt nyolc hónapot egy magzat kihordásával töltöttük, bizony megérdemeljük! Használjuk ki ezt az időszakot arra, hogy olyan dolgokat tegyünk, amelyek általában nem férnek bokros teendőink közé.

Töltsük a napjainkat kellemes dolgokkal!

Számos módja van annak, hogy a legjobbat hozzuk ki a szabadidőnkből szülési szabadságunk alatt. Fussunk össze barátokkal, akiket már jó ideje nem láttunk! Ez jóval könnyebb most, hogy a napjaink sokkal rugalmasabbak. Kezdjünk el újra egy régi hobbit amit hanyagoltunk, vagy találjunk ki egy újat! Ez egy tökéletes lehetőség arra, hogy beiratkozzunk egy olyan főző- vagy képzőművészeti tanfolyamra, amit már oly régóta szerettünk volna. Látogassunk el terhestornára, vagy próbáljuk ki a kismamajógát vagy vízi aerobikot! Járjunk el rendszeresen úszni! Ez remek módja annak, hogy az előrehaladott terhesség alatt mozogjunk– a víz felhajtó ereje egy kellemesen ellazít bennünket, a növekvő súlyú baba nyomásától. Szervezzük meg a napunkat, így lesz időnk pihenni, hallgassunk nyugtató zenét és hangolódjunk a pocaklakóra!

Ne sürgessük az időt!

Ha csupán néhány hét van a szülésig és a valódi anyaságig, akkor már hosszú ideje vágyakozunk, hogy kezünkben tarthassuk babánkat és minden bizonnyal meglehetősen türelmetlennek érezzük magunkat. Próbáljunk meg nem csak a szülésre összpontosítani! A szülési szabadság kezdetének ideje nagyon különleges – tartsuk becsben! Ritkán marad már időnk bármire is, amikor már az újszülöttünkről kell gondoskodunk. Ezért most törekedjünk arra, hogy magunkkal foglalkozzunk, mielőtt a fészekrakó ösztön beindul és a folyamatos kényszer megszállottjai leszünk hogy takarítsunk, szervezkedjünk és elrendezzünk mindent otthonunkban, készen állva az új jövevény érkezésére!

Hogy többet tudjunk meg a környékünkön található kismama programokról, kérdezzük meg védőnőnket, vagy vessünk egy pillantást az orvosi rendelőben található plakátokra, a helyi szabadidő központ kiírásaira, vagy az uszodára.

Itt még többet olvashatsz erről Anyukák fóruma

Sütik elfogadása