A családi kötelékek erősítése

Utazás a babával Az első közös családi kirándulásra készülünk? Ha csak azt a rengeteg cókmókot nézzük, amire a babának egy átlagos napon szüksége van, az utazás gondolata kissé ijesztőnek tűnhet. Néhány egyszerű szabály segítségével csökkenthető az ilyen téren tapasztalt stressz. Például hagyjuk, hogy a baba diktálja a tempót, és úgy szervezzük meg a kirándulást, hogy lehetőleg legkevésbé boruljon fel az addig megszokott napi ritmus.

UTAZÓ CSALÁDOK Ha a legtöbbet akarjuk kihozni a családi utakból, engedjük, hogy a baba valamelyest alakíthassa a napirendet és diktálhassa a tempót. A siker kulcsa az előkészületekben rejlik, tehát minden részletet előre tervezzünk meg, és külön figyeljünk arra, hogy a megfelelő ételt, ruhákat és egyéb kellékeket pakoljuk be. Legyen a csomagban egy alap elsősegély csomag is. Íme néhány tipp a készülődéshez:

-Aki szoptat, annak az etetéssel már nem lesz gondja! Ne felejtsünk viszont plusz vizet vinni, mivel a szoptatás után megnő a nők vízigénye, és az utazás során még szomjasabbak vagyunk. Ha tápszeres a baba, palackos vizet használjunk a tápszer elkészítéséhez, de még hatékonyabb megoldás a kifejezetten utazáshoz gyártott kész tápszer is. -Az utazás nélkülözhetetlen kelléke a baba törlőkendő. Nem csak a pelus cseréjéhez kiváló, a család minden tagjának hasznos a kezek és az arc tisztításához, mivel csökkenti a vírusok bőrünkre kerülésének kockázatát és a betegségek terjesztését. -Amennyiben nyilvános helyen tesszük tisztába a babát, a baba törlőkendővel a pelus cseréje előtt és után is tisztítsuk le a felületet. -Három hónapos korában sok baba még elalszik a hordozóban vagy mózeskosárban, amelyeket könnyű bepakolni és magunkkal vinni. Ugyanakkor, ha a baba otthon már kiságyban alszik, jó ötlet még utazás előtt pár nappal hozzászoktatni a hordozóban való alváshoz. -Iktassunk be sok pihenőt az útitervbe, amely a babának és a szülőknek egyaránt szükséges az utazás során. -Csecsemővel nem szálljunk hajóra! A vízre szállással várjunk addig, míg kisbabánk eléggé nagy, hogy biztonságosan feladható legyen rá a mentőmellény. Amikor ennek is eljön az ideje, érdemes saját mentőmellénybe invesztálni, mivel a kirándulás helyén nem feltétlenül jutunk hozzá a kisbabánk számára megfelelő mérethez.

Amennyiben bármilyen aggodalmat érzünk a babával való utazással kapcsolatban, kérjünk tanácsot a gyermekorvostól vagy a védőnőtől. Élvezzük az új élményt, és ne felejtsük megörökíteni a baba első kirándulását, hogy majd együtt nézegethessük a családi albumban.

Itt még többet olvashatsz erről Anyukák fóruma

Sütik elfogadása