A bababarát otthon kialakítása

Szeretettel üdvözlünk a szülők táborában! Egy csodálatos új élet bontakozik ki előtted, s ez az élmény életed egyik legérzelmesebb utazásának ígérkezik, megannyi féltve őrzött pillanattal és számos új kihívással tarkítva. Egy kisbaba érkezése mindig örömteli, ugyanakkor vegyes érzéseket kiváltó, szorongással teli esemény is; hiszen biztosak szeretnénk lenni abban, hogy otthonunk minden téren felkészült a fogadására.Az alábbiakban számos hasznos tanácsot kínálunk azzal kapcsolatban, hogyan varázsolhatjuk az otthonunkat kényelmes, pihe-puha családi fészekké, miközben szakértőink felkészítenek arra, hogyan kell megfelelően gondoznunk az újszülöttet. Reméljük, hogy mindezek kellő magabiztosságot és visszaigazolást nyújtanak mindkét szülő számára e csodálatos családi esemény kapcsán. A családi fészek, vagyis az otthon az a hely, ahol a baba az első hetekben a legtöbb időt tölti. Itt tanul meg alkalmazkodni az őt körülvevő világhoz, az újdonsült anyukák itt sajátítják el a szülővé válás folyamatát, valamint itt alakulnak ki a családi kötelékek is. A kényelembe érkező baba általában elégedett, s egy hangulatos, pihe-puha otthon sokat segít abban, hogy az új környezethez könnyebben alkalmazkodjon. A puha, tisztára mosott és friss illatú ruhák, törölközők és ágyneműk segítenek a baba komfortérzetének fokozásában és abban, hogy könnyebben alkalmazkodjon új környezetéhez; ezáltal az anyuka, valamint a család élete is könnyebbé válik.

A védőnő tippjei

  1. A legjobb a természetes anyagok használata. Válasszunk olyan pamut, gyapjú, vagy akár selyem szöveteket, amelyek puhák, légáteresztőek és kényelmesek.

  2. Azt tanácsolom, hogy a baba új ruháit mossuk ki a használatba vételük előtt; ezzel eltávolítjuk a gyártás során bennük keletkezett piszkot és zsíros szennyeződéseket.

  3. Kisbabánk az általunk viselt ruhadarabokkal érintkeznek a legtöbbet, épp ezért a család ruháinak előkészítése szintén fontos feladat! Mossuk ki ezeket is, valamint kerüljük a szintetikus anyagok, például nylon vagy poliészter felsők viseletét. Ha mindezeket betartjuk, akkor kisbabánknak mindig tiszta és puha ölelésekben lesz része.

teresa_walsh icon

Teresa Walsh, védőnő

Teresa négygyermekes anyuka, aki közel 30 éve dolgozik védőnőként. Csecsemőgondozást oktat leendő szülőknek, melynek keretében felkészíti őket a vajúdásra, a szülésre és az újszülöttel töltött első pár hét kihívásaira. További tippekért és tanácsokért töltsd le az Ariel Baby útmutatóját az otthon előkészítésével kapcsolatban.

Sütik elfogadása