Babamasszázs a nyelvi készségek fejlesztéséhez

Suzanne Dixon

Mint mindannyian, kisbabánk is szereti az emberi érintést. Tanulmányok kimutatták, hogy az első dédelgetések, finom masszázsok erősíthetik a szülő-gyermek kötődést.

A finom érintések a méh biztonságos melegét imitálják, és segítenek abban, hogy a külvilággal való ismerkedés kevesebb stresszel és traumával járjon a kicsik számára.

A gyengéd simogatások, esetleg masszírozások mind biztosítják, hogy kényeztetve, védelemben és biztonságban érezzék magukat. Sőt, az emberi érintések hozzájárulnak a babák fejlődéséhez is, ezenkívül a testi közelség a családba való beilleszkedést is hatékonyan elősegíti.

Kisbabánk puha, relaxáló masszírozásához kövessük az alábbi tippeket: • Győződjünk meg arról, hogy a helyiség ahol a masszázst végezzük, kellően meleg; • Válasszunk egy olyan helyet, ahol nem fenyeget a lepottyanás veszélye (vannak, akik egyszerűen csak leterítenek egy puha plédet a földre); • Vetkőztessük le csemeténket (ne maradjon más rajta csak egy kis trikó és pelus); • Nem feltétlenül kell masszázsolajat használni, de ha szeretnénk, enyhe, illatmentes olajból oszlassunk el keveset a tenyerünkön mielőtt a baba bőrére kennénk; • Kezdjük a lábfejekkel és lábakkal, majd erőteljesebb simításokkal térjünk át a mellkasra és a karocskákra; • Amikor a felsőtesthez érünk, először bugyoláljuk be a baba lábait és csak utána vegyük le a pólót.

Végezzük a masszázst mindaddig, amíg szemmel láthatóan csemeténk örömét leli benne!

Sütik elfogadása