Hogyan ápoljuk a baba puha bőrét?

A TISZTÁBA TEVÉS IDEJE A baba bőrének tisztán és szárazon tartása a legjobb módszer arra, hogy bőrét megóvjuk, ráadásul a pelenkával fedett bőrfelület különösen hajlamos a fertőzésekre és kiütésekre. Épp ezért elengedhetetlen fontosságú, hogy a pelenkacserékre nagyon odafigyeljünk! Ismerkedjünk a baba bőrével, vegyük észre a test különböző részein található bőrfelületek közti különbségeket, hogy gyorsabban észrevehessük az apróbb elváltozásokat is!

A PELENKACSRE ABC-JE A peluscserék nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy a baba bőrének extra figyelmet szenteljünk. Mivel a pelenkázott terület különösen ki van téve az irritációnak, ezért sok kényelmetlenségtől szabadítjuk meg a babát, ha erre odafigyelünk. Ne feledjük: ezen a területen különösen, a száraz bőr jelenti az egészséges bőrt! A nedves, vagy bepiszkított bőrfelület hamar érzékennyé válik és azonnal ki van téve a pelenkakiütés veszélyének. A nedvesség minimálisra szorítása érdekében gyakran cseréljünk pelenkát, és használjunk szuper-nedvszívó termékeket! Amennyiben textilpelenkát használunk, ellenőrizzük és cseréljük azt gyakrabban! A peluscserék száma a baba életkorának előrehaladtával egyre csökken; Kezdetben átlagosan napi 10, pár hónap elteltével pedig már csak körülbelül 6 darab pelenkára lesz szükségünk. Általános szabály, hogy a pelenkát közvetlenül az etetés előtt, vagy ezt követően, a bélmozgások beindulása után, valamint minden lefekvés előtt és ébredés után végezzük! S persze érdemes az elindulások előtt is egy tisztát adni a picire..

JAVASLAT: A kislányok posiját mindig elölről hátrafelé töröljük, hogy minél kevesebb baktérium érintkezzen a nemi szervekkel. Ezt a területet elég tiszta vízzel lemosni. A fiúknál is célszerű a törlést hasonlóan, vagyis elölről hátrafelé végezni. A tisztogatáskor ne húzzuk hátra a fitymát, mert ez szükségtelen és veszélyes. A fityma magától fel fog lazulni – körülbelül 3 éves korra – ezért nem igényel különleges figyelmet!

Sütik elfogadása