how-often-should-i-change-my-newborns-diapers

Milyen gyakran cserélendő az újszülöttek pelenkája?

Újdonsült szülőként valószínűleg fölmerül bennünk a kérdés, hogy milyen gyakran kell cserélnünk az újszülött pelenkáját? Mindezt számos tényező befolyásolja.

Az első peluscsere ugyan kihívást jelenthet számunkra, azonban ennek kapcsán hamarosan egyre közelebb kerülünk a babához. A gyengéd érintések és kedves törődés révén kisbabánk hamarosan már várni fogja az alkalmakat.

Milyen gyakran ellenőrizzük?


Két-három óránként mindenképp nézzünk rá a pici pelenkájára! Nem kell azonban minden pisilés után azonnal „csomagot bontani” – a kisbabák egyébként nagyjából óránként vizelnek. A széklettel már más a helyzet: a kakis pelust azonnal cseréljük le! Az újszülöttek széklete még nagyon híg, ezért még egy jó minőségű pelenkában is nagyobb az esélye a kiütések megjelenésének. Ha erre odafigyelünk, csökkentjük a pelenkakiütés kialakulásának kockázatát.

Amikor a baba alszik


Minden altatás előtt és felkelés után cseréljünk pelenkát! Ha a baba végig alussza az éjszakát (7-8 órát egyhuzamban), adjunk rá tiszta pelust mielőtt a kiságyba helyezzük, majd tegyük újra tisztába miután fölébred. Az éjszakára ráadott pelenka több vizeletet is felfog az éjszaka folyamán.

Mikor adjunk még a picire tiszta pelenkát?


• Minden egyes kakilás után
• Utazás előtt
• Orvosi vizsgálatot megelőzően
• Mielőtt hosszabb időre elhagyjuk az otthonunkat

Fontos, hogy saját megérzéseinkre is hagyatkozzunk; egy a lényeg, hogy a babát mindig szárazon és kényelmesen tartsuk!

Ez is érdekelhet:

Pelenkák

Pampers Splashers

Kényelmes, mint egy fürdőnaci - Megbízható Pampers védelem*