Tippek és trükkök a tisztába tevéshez

Egy jó pelenka nedvszívó, kiválóan illeszkedik és kényelmes. Mindez egyszerűnek hangzik, nem igaz? Nos, ha már elsétáltunk egy szupermarket babarészlege mellett, minden bizonnyal találkoztunk a pelenkák rendkívül széles választékával.

Könnyű azonban leszűkíteni a kört, ha pontosan tudjuk, hogy mit keresünk!

Kiváló illeszkedés Mindenekelőtt be kell azonosítanunk az újszülött pelenkaméretét, ami súly alapján történik. Két dolog jelzi, hogy mikor térjünk át az egyel nagyobb méretre: ha a baba súlya már nagyobb, mint amihez a pelust tervezték, vagy ha a baba rendszeresen átázik.

A nagyobb méretű pelenkák többet képesek befogadni. Noha a kisfiam Ákos a súlya alapján 3-as méretű pelenkát hord, nemrégiben négyesre váltottunk, mivel a pizsamája mostanában reggelre majdnem mindig átnedvesedett. Így most 4-es méretet használok, amiben tökéletesen száraz marad.

Éjszakai pelenkák Vásároljunk éjszakára külön pelenkát. Napközben mindig cserélünk, ha a pelenka már nedves vagy kakis, azonban éjszaka előfordulhat, hogy a piszkos pelus tovább marad a babán.

Az éjszakai pelenkák hatékonyabban és hosszabb ideig tárolják a tartalmukat, mint a sima pelenkák.

A puha, jó nedvszívó képességű pelus gyorsan elvezeti a nedvességet a baba bőrétől, így szárazon tartja azt, és kisebb az esélye az irritáció kialakulásának.

Tippek a tisztába tevéshez A peluscserék alkalmával a titok nyitja a baba figyelmének elvonásában rejlik! Énekelhetünk, játékkal kínálhatjuk meg őt, vagy mókás arcokat vágva szórakoztathatjuk. Az is segíthet, ha közben beszélünk hozzá és elmondjuk neki, mi fog történni.

Bármit is választunk, a törlőkendő előkészítését ne hagyjuk ki! Semmi nem rosszabb annál, mint amikor a „kicsomagolt”, kakis és rugdalózó baba mellett kezdjük el idegesen keresgélni a törlőkendőt, amiből mellesleg épp kifogytunk.

Nekem elhiheted! Én magam is megtapasztaltam mindazt, amin most keresztül mész, azonban valahogy mégis túléltem... 

Sütik elfogadása