Hogyan etessük a babát utazás közben?

Marygrace Taylor Az otthoni etetést már biztosan tökélyre fejlesztettük. Pontosan tudjuk, mennyi ideig kell melegíteni a cumisüveget, össze vannak rendezve a babaedények és megvan az etetőszék is, hogy zökkenőmentesen folyhasson a falatozás.

Az utazás viszont mindent a feje tetejére állíthat!

Utazás közben a baba minden étkezése maszattal teli erőpróbává válhat. Íme öt ötlet, hogy ez a feladat kevésbé legyen zűrös:

1. Gyakoroljuk a szobahőmérsékleten való etetést!

Van rá esély, hogy utazás közben nem mindig van kéznél mikrohullámú sütő. Ha kicsinyünk a meleg babaételekhez van szoktatva, érdemes az utazás előtt szobahőmérsékletű ételt is rendszeresen megkóstoltatni vele, hogy megszokja annak hőmérsékletét, és ne utasítsa vissza a váratlanul hűvös ételt az utazás napján.

2. Ismerjük a biztonsági szabályokat!

Ha ügyesen megtervezzük, nem tart az örökkévalóságig átjutni a reptéri biztonsági ellenőrzésen a bébiételekkel együtt. A bébiételekre, a tápszerekre, az anyatejre és a gyümölcslére nem vonatkozik az Utazásbiztonsági Szövetség szabályzata, mely szerint csak 100 g folyadéknál vagy zselénél kevesebb vihető fel az utastérbe.

A babaételeket átlátszó, zipzárral lezárható zacskóba se kell tennünk. Viszont mindenképpen jó ötlet, hogy ha egyetlen elérhető helyre pakoljuk az összeset, ha a biztonságiak mégis ellenőrizni kívánják.

3. Ne vigyünk üveget!

Az otthon elkészített babaétellel könnyíthetünk az utazás menetén, hiszen nem kell a többletsúlyt jelentő babaételes üvegeket cipelnünk. Vagy ami még rosszabb, eltörhetnek a csomagunkban. Fagyasszunk le babapürét jégkockatartóban, aztán dobjunk bele néhány fagyott kockát egy strapabíró műanyag tartóba. Néhány óra múlva már ehető is a felengedett babaétel.

4. Legyünk minimalisták!

Ha kiver a víz a sok műanyag doboz rakosgatásának (majd mosogatásának) már a gondolatától is, válasszunk természetesen csomagolt hordozható babaételt, például avokádót és elősütött édesburgonyát. Mindkettő tápláló, és a héjából kiszedve, összenyomkodva rögtön adható is a babának. Csak egy kanalat vigyünk magunkkal (vagy markoljunk fel egyet a benzinkútnál vagy a reptéren).

5. Tiszta maszat lesz minden

A hepehupás utak, a hirtelen indulások és megállások, vagy a rázkódós repülőút során váratlanul kiömölhet a babaétel, úgyhogy készüljünk rengeteg tartalék előkével, konyharuhával és babatörlővel.

Utazás közben gyakran nehezen tartható be a megszokott időbeosztás, de azért próbáljunk ugyanazokban az időpontokban megetetni a babát, mint otthon. A jóllakott baba a boldog baba, és minél kevesebb a sírás és a „baleset” az utazás során, annál jobb mindenkinek!

Sütik elfogadása