Ikrek ellátása: költséghatékony megoldások

Shelly Reese

A család bővülése – különösen ha ikreket várunk – egy izgalmas esemény, azonban sok ésszerű döntés és pénz szükségeltetik hozzá. De alapvetően a józan, paraszti ész..

Íme néhány megfontolandó javaslat ahhoz, hogy ne apasszuk le teljesen a családi kasszát.

1. Álljunk ellen a dizájner márkák csábításának!

Attól a pillanattól kezdve, hogy fény derül a terhességre, az anyukák hajlamosak azonnal a katalógusokat bújni a szebbnél-szebb babaruhákért. Fölösleges vele foglalkoznunk és olyan dolgokat előre megvásárolnunk, amire lehet, hogy nem is lesz szükség!

2. Tudjuk, mire van szükségünk!

Ha nagyobb kiszerelésben vásárolunk pelenkákat és törlőkendőt, azzal pénzt spórolhatunk meg. Arra azért figyeljünk oda, hogy ne „tankoljunk be” nagyobb mennyiséget a kelleténél, hiszen a babák gyorsan nőnek és növik ki a pelenkaméreteket!

Az ultrahangon megmondják nekünk, körülbelül milyen súlyú a magzat. Lehet, hogy az újszülött méretet már ki is nőtte, ezért abból ne vegyünk túl sokat!

h2>3. Kölcsönözzünk, amit csak lehet!A megöröklés része az élet körforgásának. Mi is értékeljük és mások is ezt fogják tenni, amikor majd mi „passzoljuk” tovább.

4. Nézzünk el a bolhapiacra, menjünk el turkálóba!

Ezeken a helyeken sokan kínálnak olyan portékát, amely még érintetlen, csak már akkor is kicsi volt, amikor ők kapták. Jó vadászgatást!

5. Amit muszáj, azt vegyük meg!

Noha kiságyat is kaphatunk kölcsön, azonban ha nem felel meg a legújabb biztonsági elvárásoknak, inkább vegyünk egyet!

Ezekkel az ötletekkel minden bizonnyal spórolhatunk a családnak és így mindenki jól jár!

Sütik elfogadása