Ikrek ellátása: egy sikeres kiruccanás

Shelly Reese

A kimozdulás ikrekkel (főként hármas ikreink vagy még ennél is több csemetéink vannak) bizony nem egyszerű feladat. Bemutatjuk, mivel könnyíthetünk magunkon:

1. Állítsuk össze előre a pelenkázó táskát!

Mivel nagy valószínűséggel mostanában fáradtak és igen elfoglaltak vagyunk, használjuk ki a csöndesebb pillanatokat arra, hogy előkészüljünk!

Pakoljunk a pelenkázó táskába, tegyük bele a pelenkákat, törlőkendőket, popsikenőcsöt, egy pár apró játékot és egy váltás ruhát (mivel „balesetek” mindig történhetnek.)

Amennyiben a gyerekek még cumisüvegből esznek, az elindulás előtt azt is dobjuk be! Az időben történő összecsomagolás megment bennünket az utolsó pillanatos kapkodástól, különösen, ha időre kell odaérnünk valahová.

2. Vegyük figyelembe a babák rutinját!

Erre az időre már nagy valószínűséggel kialakítottuk az alvási szokásokat. Nem célszerű tehát 10 perccel az elalvás előtt nekivágni és ezzel megkockáztatni azt, hogy teljesen felborul mindaz, amin eddig oly sokat fáradoztunk!

3. Egyszerűen nagyszerű

Ne legyen az első kiruccanásunk egy teljes napos program! (nem most van itt az ideje annak, hogy egy áruházban konyhaszekrényt nézegessünk!) Kezdjük egy egyszerűbbel: például sétáljunk ki a piacra!

4. A megfelelő hely kiválasztása

Amikor már kellően magabiztosak vagyunk a kiruccanást illetően, újból előjön majd a megszokott útvonal illetve rutin, és hamarosan mindent ugyanúgy csinálhatunk a picikkel. Egy a lényeg, hogy ésszerűen!

Ha étterembe megyünk, válasszunk bababarát helyet és kerüljük a zsúfolt helyiségeket!

5. Hívjuk el a barátnőnket!

Amennyiben még mindig kissé tartunk a kimozdulástól, hívjuk el magunkkal az egyik barátnőnket vagy rokonunkat! Minden bizonnyal örömmel segítenek nekünk és legalább lesz társaságunk!

6. Az első lépés

Az első kimozdulásunk a nagyvilágba bár aggodalommal tölthet el bennünket, azonban ne izguljunk! A gyerekeknek is meg kell szokniuk a viselkedést nyilvános helyen.

Hamarosan pedig már minden úgy fog menni, mint a karikacsapás!

Sütik elfogadása