Emlékek megőrzése. A szülés pillanatai, az itt készített képek felbecsülhetetlen értéke

Utolsó perces előkészületek

Még ha nem is vagyunk a listakészítés hívei, mindenképp megéri összeállítanunk egyet, amely tartalmazza mindazokat az előkészületeket, amelyek elengedhetetlenek a pici érkezéséhez; például, hogy az első héten kész étellel látjuk el a családot. Elkerülhetetlen lépés, hogy minden készen álljon az esedékes nap előtt, hiszen minden energiánkat a megpróbáltatás utáni felépülésre és a baba gondozására fogjuk majd fordítani.

Emlékek a megszületés pillanatairól

Kattogjon a fényképezőgép! Bár a szülés után lehet, hogy nem érezzük magunkat túl fotogénnek vagy épp lelkesnek a fotókészítés kapcsán, azonban a fényképek a legszebb pillanatokat örökíthetik meg, ezért rögzítsük e csodálatos napnak minden mozzanatát és éljünk ezzel a lehetőséggel. Néhány, a születésről készült kép egészen elképesztően képes felidézni ezeket a perceket. Ne felejtsünk el eltenni bizonyos emlékeket sem, mint például a pici karszalagját rajta a nevével, a hazaérkezéskor viselt kis ruháját, vagy a megszületése alkalmából érkezett üdvözlőkártyákat. Akár néhány virágot is kipréselhetünk abból, amit a szülés után kaptunk a látogatóktól. Idővel ezek az emlékek a világot fogják jelenteni számunkra: érdemes hát ezeket megőrizni!

Üdvözlünk itthon, Baba!

Egy kis előretervezés segíteni fog abban, hogy élvezhessük az első értékes, otthon töltött napokat gyermekünkkel. Készítsük elő az otthonunkat az új kis jövevény számára még a szülés előtt, hogy mostmár csak a regenerálódásra és a boldogságra kelljen koncentrálnunk. Készüljünk fel arra, hogy néhány napig a hálószobánkban fogunk lakni; nem igazán akarunk majd mást csinálni, mint etetni a gyermekünket és aludni. Erre felkészülve, tartsuk az összes babaápolási eszközt az ágyunk közelében, könnyen elérhető távolságban. Kapcsoljunk halovány fényeket és hallgassunk megnyugtató zenét, hogy békéssé és nyugodttá varázsoljuk környezetünket. Engedjük, hogy a párunk intézhessen mindent. Hiszen az ő feladata, hogy eleget tegyen most minden kérésünknek, és hogy amennyire csak lehet, őrizze nyugalmunkat. A látogatók várjanak még 1 vagy 2 napot, és jönnek is, ne maradjanak túl sokáig. Ne felejtsük el, hogy rengeteget kell még erősödnünk, és az új családunkra kell most a leginkább koncentrálnunk!

Sütik elfogadása